пʼятниця, 18 липня 2008 10:41

Одеситка продавала свою 4-річну дитину за $1,6 тисяч

Любов Михайлова (прізвище змінено з етичних міркуваннях) дала в газети оголошення про те, що продається 4-річна дитина. Вона шукала серед клієнтів переважно іноземців, оскільки ті і доларів не пошкодують, і навряд чи "кинуть".

Проте знайшлися добрі люди і повідомили про це в міліцію. Працівники відділу у справах дітей Хмельницького відділу міліції Одеси затримали злочинницю під час операції: за дитину вона просила лише 1600 доларів.

Після затримання матуся навіть не спробувала зобразити розкаяння. "Розумієте, у мене не було грошей, а треба жити. Я не могла далі утримувати дитину", - розповіла вона в міліції.

При цьому видно, що Любов зовсім нещодавно зробила нову зачіску у майстра, за що віддала не менше 50 гривень. А ось на сина у неї грошей не знайшлося. До того ж жінка на обліку соціальних служб не значилася і по матеріальну допомогу у відповідні інстанції не зверталася. Психічних відхилень у неї також немає.

Її син Максим зараз перебуває в дитячому притулку. Навряд чи він забуде те, що йому довелося пережити, живучи з такою матусею. "Хлопчик переляканий і неадекватний, - говорить директор притулку Тетяна Кириченко. - Ми поки що наглядаємо за ним, є підозра, що у нього затримка психічного розвитку. Схоже, в сім"ї йому не надавали належної уваги. Він дуже-дуже наляканий".

Тепер доля Любові Михайлової вирішуватиметься в суді. Проти неї висунуто звинувачення в торгівлі людьми - їй загрожує чималий тюремний термін.

На жаль, подібні випадки далеко не поодинокі. Так, 1 жовтня співробітники Департаменту боротьби зі злочинами, пов"язаними з торгівлею людьми, затримали 36-річну громадянку України, яка намагалася продати свого чотирилітнього сина як донора для вилучення у нього нирки.

У серпні правоохоронним органам Харкова вдалося затримати двох місцевих жителів, які намагалися продати іншій місцевій мешканці свою новонароджену дочку. Свою дитину "батьки" оцінили в 14 тисяч доларів. На щастя, міліціонери запобігли злочину.

А молода подружня пара з баварського міста Унтеральгау "жартома" виставила на продаж на Інтернет-аукціоні свого 7-місячного сина. Дитина рекламувалася на сайті Ebay як "практично нове немовля". У розділі указувалася стартова ціна - один євро, повідомляє Newsru.ua

Зараз ви читаєте новину «Одеситка продавала свою 4-річну дитину за $1,6 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути