Ексклюзиви
середа, 20 лютого 2008 12:09

Обама знову обійшов Клінтон на "праймериз"

Сенатор-демократ Барак Обама і сенатор-республіканець Джон Маккейн повністю виграли черговий раунд проміжних виборів -"праймериз"- , що відбувся у вівторок у США, закріпивши своє положення як лідерів президентської гонки.

Обама отримав перемогу на "праймериз" в штаті Вісконсін і за підсумками зборів виборців (caucuses) у своєму рідному штаті Гаваї. Для Обами це вже десята підряд перемога на етапі "праймериз" над сенатором-демократом Хіларі Клінтон .

Обама зараз випереджає Клінтон  по числу виграних ним голосів майбутнього в серпні загальнонаціонального з"їзду демократичної партії, сьогоднішня перемога ще більше закріплює його положення як лідера президентської гонки у демократів.

Обаму зараз підтримують 1,156 тисячі делегатів з"їзду, Клінтон  - 1,014 тисячі делегатів.

Для того, щоб стати офіційним претендентом від партії на пост президента США, кандидатові-демократові необхідно отримати підтримку не менше  2,025 тисячі  делегатів з"їзду.

У республіканців сенатор Маккейн у вівторок отримав перемогу на "праймериз" у штатах Вісконсін і Вашингтон, зміцнивши своє положення як лідера президентської гонки у республіканців по числу виграних ним голосів майбутнього у вересні загальнонаціонального з"їзду республіканської партії.

Зараз Маккейн заручився підтримкою 974 делегатів з"їзду. Його суперника, колишнього республіканського губернатора штату Арканзас Мака Хакабі, підтримують 241 делегатів.

Для того, щоб стати офіційним претендентом від партії на пост президента США, кандидатові-республіканцеві необхідно отримати підтримку 1,191 тисячі делегатів з"їзду.

Після своєї перемоги на "праймериз" в штаті Вісконсін Маккейн звернувся до своїх прихильників і оголосив, що стане офіційним кандидатом республіканців в президенти США.

Наступний етап "праймериз" у США відбудеться 4 березня, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Обама знову обійшов Клінтон на "праймериз"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути