Ексклюзиви
середа, 05 листопада 2008 14:47

Обама завдячує своїй перемозі проблемі Іраку

Барак Обама вважає що його заклики припинити війну в Іраку відіграли важливу роль в отриманні ним перемоги на президентських виборах. Що ж до виборців, то лише 10% опитуваних відповіли, що війна в Іраку була найважливішим фактором у прийнятті ними остаточного рішення, на відміну від 2006 року, коли питання війни в Іраку на виборах у Конгрес було ключовим.

Але Обама не збирається відмовлятися від офіційної обіцянки поступово вивести війська з Іраку - протягом 16 місяців - і, отже, не підведе своїх прибічників.

До того ж обраний президент вже зробив перші кроки у цьому напрямку. Коли він відвідав Багдад у липні, іракському прем"єру міністру Нурі аль-Малікі вдалося узгодити свій розклад з Обаминим.

Тепер прем"єру буде набагато легше запропонувати тимчасову угоду про перебування військових частин США на території Іраку , доки іракські війська будуть готові перейняти естафету.

Тепер, коли майбутнє Іраку здається вирішеним, увага знову зосередиться на Ірані. Обама ще не визначився, як знизити агресію в цій країні, та вирішити проблему можливої ядерної зброю.

Лідер Ірану може дійти висновків, що скористається зміною президента і відповідно політики США у своїх інтересах, повідомляє Telegraph.

Зараз ви читаєте новину «Обама завдячує своїй перемозі проблемі Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути