вівторок, 08 квітня 2008 13:13

Обама вимагає засудити смертний вирок журналістам у Саудівській Аравії

Кандидат у президенти США сенатор-демократ Барак Обама направив у понеділок на ім"я держсекретар США Кондолізи Райс лист з вимогою вчинити тиск на уряд Саудівської Аравії у зв"язку з розпорядженням відомого саудівського релігійного діяча Шейха Абдул-Рахмана аль-Баррака про смертний вирок для двох саудівських журналістів за опубліковані ними статті.

"Відомий саудівський релігійний діяч видав минулого місяця "фетву" (релігійне розпорядження), вимагаючи смерті для саудівських журналістів, якщо вони не відкличуть опубліковані ними на початку року статті, які він визнав єретичними", - мовиться в тексті листа Обами.

У ньому кандидат у президенти США повідомляє, що "єретичними" визнані журналістські статті, що "ставлять під сумнів точку зору (ісламських) екстремістів на те, що християн і євреїв слід вважати невірними".

Обама повідомляє Райс, що написав їй листа, щоб "закликати державний департамент засудити це та інші випадки радикальних ісламських підколювань в регіоні".

"Необхідно, щоб США послали жорсткий сигнал саудівському уряду про те, що ми стривожені станом прав людини і впливом радикального ісламського активізму в області, який він надає на судову владу", - мовиться в поширеному у Вашингтоні тексті листа Обами, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Обама вимагає засудити смертний вирок журналістам у Саудівській Аравії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути