середа, 04 лютого 2009 12:59

Обама розкритикував сам себе

Обама розкритикував сам себе
"Прикрим" для своєї адміністрації назвав минулий день президент США Барак Обама. Для такої самокритики, що прозвучала з телеекрану на очах мільйонів глядачів, у глави адміністрації США були певні підстави.

Справа в тому, що узяв самовідвід через минулі помилки зі сплатою особистих податків колишній лідер демократів в сенаті США Том Дешл, висунутий новим президентом на пост міністра охорони здоров"я та соціальних служб.

Ще один самовідвід з тієї ж причини узяла Ненсі Кіллефер, висунута Обамою на нову посаду "генерального контролера" за ефективністю діяльності федерального уряду та витрачання бюджетних коштів.

Раніше в такій же ситуації опинився Тімоті Гайтнер, призначений новим міністром фінансів США. Йому, проте, вдалося - хоча й "зі скрипом" - домогтися затвердження своєї кандидатури в Сенаті.

Кадрові прорахунки відволікають Обаму від роботи над антикризовою програмою

В інтерв"ю телекомпанії ABC Обама взяв на себе всю повноту відповідальності за цю ситуацію, що виникла з його призначенцями через податкові проблеми.

"Всякий раз, коли запропонований тобою кандидат бере самовідвід, виникає проблема. Зрештою я беру на себе відповідальність за ситуацію, в якій ми опинилися", - сказав президент США. "Мабуть, я дав маху", - додав Обама в бесіді з кореспондентом CNN.

Обама стверджував, що незручні ситуації, в яких опинилися його кандидати, стали результатом "добросовісної помилки". Проте "це все одно їх не виправдовує", додав новий господар Білого дому.

Голова адміністрації США не приховував розчарування через те, що історія з призначенцями, які потрапили в податкові неприємності, відволікає його від головної мети - швидкого ухвалення Конгресом США законопроекту зі стимулювання економіки.

"Ми не можемо дозволити собі збоїв, оскільки саме зараз я повинен був би говорити з вами не про це, а про те, як повернути роботу 3-4 млн людей", - зізнався Обама.

Схвалений Палатою представників минулого тижня законопроект зі стимулювання економіки вартістю в 819 млрд доларів не отримав жодного голосу "за" з боку республіканців.

Проте Обама як і раніше розраховує на те, що, не дивлячись на серйозну опозицію з боку сенаторів-республіканців, цей захід дістане схвалення верхньої палати Конгресу і після узгодження між Сенатом і Палатою представників надійде до нього на підпис.

Президент не раз говорив, що хотів би, аби це відбулося до 16 лютого.

За матеріалами ИТАР-ТАСС, NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Обама розкритикував сам себе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути