Ексклюзиви
пʼятниця, 27 лютого 2009 12:08

Обама побив рейтинг Ісуса Христа

Обама побив рейтинг Ісуса Христа
Компанія Harris Interactive визначила особистостей, яких більшість американців вважають героями. Президент США Барак Обама (Barack Obama) посів перше місце, випередивши Ісуса Христа.

В останній раз це опитування проводилося в 2001 році. Тоді в ньому переміг Ісус, крім нього в першу п"ятірку увійшли борець за громадянські права Мартін Лютер Кінг (Martin Luther King), тодішній держсекретар США Колін Пауелл (Colin Powell), президент США Джон Кеннеді (John Kennedy) і Мати Тереза.

У 2009 році рейтинг зазнав помітних змін. На перше місце вирвався Обама, який в попередньому опитуванні взагалі не фігурував, він відтіснив Ісуса на друге місце, а Кінга - на третє. Окрім них, в першу п"ятірку увійшли президент Рональд Рейган (Ronald Reagan), який у минулому рейтингу фінішував шостим, і Джордж Буш-молодший (George W. Bush), у 2001 році займав 19-ий рядок. Мати Тереза змістилася на 10-ю позицію.

В цілому, американці схильні вибирати героїв серед публічних політиків. У першу десятку рейтингу 2009 року увійшли п"ятеро президентів США, в першу двадцятку - 8. Крім них, героями стали (тобто, увійшли у двадцятку кращих) один сенатор (неудачливий кандидат у президенти Джон МакКейн), три держсекретаря США, а також один губернатор (екс -кандидат у віце-президенти США Сара Пейлін).

Представники інших професій набувають героїчного статусу вкрай рідко. У рейтингу 2009 року в першу десятку увійшов лише один чоловік, який не має відношення до політики (Ісус в якійсь мірі також був і залишається політичною фігурою) - льотчик Чеслі Сулленбергер (Chesley Sullenberger), який прославився тим, що майстерно посадив падаючий авіалайнер на воду річки Гудзон.

Бог зайняв 11-те місце


Крім того, американці віддали належне Богові, що посів 11-е місце (це значний успіх Всевишнього, оскільки в 2001 році він навіть не пробився в першу двадцятку). У двадцятці кращих виявилися один генерал (герой Другої світової війни Джордж Паттон), один бізнесмен (засновник корпорації Microsoft Білл Гейтс) і одна телеведуча (Опра Вінфрі). Крім цього, 8% американців вважають героями своїх батьків, 6% - матерів, 2% - дідуся або бабусю.

Оцінка рівня героїзму проводиться за наступними критеріями: "герой робить те, що має робити, не дивлячись на наслідки для себе особисто" (думка 89% жителів США), "герой ніколи не здається і не опускає руки, поки мета не досягнута" (думка 85%) і "герой робить більше, ніж люди очікують від нього" (думка 82%), повідомляє Обозреватель.
Зараз ви читаєте новину «Обама побив рейтинг Ісуса Христа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути