Ексклюзиви
четвер, 26 лютого 2009 11:58

США попросять Іран допомогти з поставками чіпсів і коли

США попросять Іран допомогти з поставками чіпсів і коли
Американські солдати в афганському таборі Camp Phoenix більше не мають можливості їсти чіпси, снікерси та пити колу - полиці армійських магазинів порожні, пише газета TheTimes. Саме ці продукти перебували в підпалених талібами на пропускному пункті Хайбер вантажівках.

Таким чином, існують проблеми з поставками військових і гуманітарних вантажів військовослужбовців коаліційних сил в Афганістані. При цьому Обама має намір збільшити контингент військ США на 17 тисяч чоловік.

Напад талібів на вантажні автомобілі та рішення Киргизії про закриття військової бази "Манас" змусили США шукати нові маршрути поставок вантажів своїм військовим. Учора Узбекистан підтвердив, що дозволить транзит вантажів невійськового призначення через свою територію. Раніше те ж підтвердили Туркменія і Росія.

"Росія розглядає Центральну Азію як виключно свою сферу інтересів. Вона не хоче допускати НАТО туди, так само як і в Східну Європу ", - заявив британський аналітик Алекс Нейл. Однак раніше в цьому місяці президент Дмитро Медведєв заявив, що Москва готова до взаємовигідного співробітництва по Афганістану.

США в пошуках нового маршруту поставок можуть вибрати навіть раніше немислимий варіант - транзит військових вантажів через Іран, оскільки постачанням через Пакистан загрожують таліби. "Газета.Ru"
Зараз ви читаєте новину «США попросять Іран допомогти з поставками чіпсів і коли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути