пʼятниця, 25 червня 2021 11:50

Оголосили результати ЗНО ще з чотирьох предметів

25 червня учасники ЗНО дізналися про результати з української мови та літератури, історії України й біології. Бали за іспит з географії мають оголосити 26 червня. З дня оголошення результатів за кожним предметом учасники можуть подати апеляційну заяву.

Максимальна кількість тестових балів з біології, яку можна було заробити, правильно виконавши всі 50 завдань, – 82 бали, повідомили на офіційному сайті УЦОЯО. Результати тестування вже розмістили на інформаційних сторінках абітурієнтів. Пороговий бал "склав/не склав" для тесту, який провели 10 червня, установили на рівні 22 тестових балів. Його подолали 79 552 випускники.

Учасники ЗНО, які цьогоріч складали тест з української мови та літератури, мають два результати: з української мови й з української мови та літератури. Вони зможуть використовувати обидва результати, залежно від умов вступу. Поріг "склав/не склав" з української мови та літератури подолали 204 618 учасників, з української мови – 267 400, з історії України –163 530.

Усі учасники, які подолали визначений експертами поріг, заробили рейтингову оцінку, що визначена за шкалою від 100 до 200 балів. Свій результат тестування учасники ЗНО зможуть використовувати під час вступної кампанії до ВНЗ. Найвищий бал – 200 – з української мови та літератури мають 0,002% учасників, з української мови – 0,01%, з історії України – 0,01%, з біології – 0,14%.

Автор: osvita.ua
  Таблиця переведення тестових балів з біології у 200-бальну шкалу
Таблиця переведення тестових балів з біології у 200-бальну шкалу

Результати зовнішнього оцінювання з біології можуть бути враховані як державна підсумкова атестація за шкільний курс із предмета. В УЦОЯО склали й затвердили окрему таблицю переведення тестових балів у шкалу 1-12 балів.

Автор: osvita.ua
  Таблиця переведення тестових балів з біології у шкалу 1-12 балів
Таблиця переведення тестових балів з біології у шкалу 1-12 балів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗНО 2021: визначили порогові бали для вступу до ВНЗ

Для учасників, які з поважних причин не змогли взяти участь в основній сесії ЗНО, проводиться додаткова сесія. Для цього потрібно було впродовж п'яти днів після тестування з певного предмета подати заяву до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

Додаткова сесія ЗНО відбудеться з 29 червня до 16 липня 2021 року. Результати додаткової сесії мають оголосити до 23 липня 2021 року.

Зараз ви читаєте новину «Оголосили результати ЗНО ще з чотирьох предметів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути