середа, 22 січня 2020 13:37

Нову програму для України МВФ затвердить найближчим часом - Гончарук

Нову програму для України МВФ затвердить найближчим часом - Гончарук
Гончарук у Давосі розповів про співпрацю з МВФ. Фото: espreso.tv

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що Міжнародний валютний фонд затвердить нову програму співпраці для України "у найближчому майбутньому".

Про це Гончарук заявив у інтерв'ю спеціальному випуску Newsweek, присвяченому Всесвітньому економічному форуму у Давосі, подомляє hromadske.ua

"У найближчому майбутньому ми очікуємо отримати довгострокову програму з МВФ, і ми вже узгодили ключові умови. За пів місяця ми вже мали 2 візити МВФ, і ця частота - найкращий маркер наших сталих відносин із фондом", - сказав Гончарук.

Наразі Гончарук перебуває в Давосі, де також заплановано зустріч міністра фінансів Оксани Маркарової та президента України Володимира Зеленського з директором-розпорядником МВФ Кристаліною Георгієвою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маркарова розповіла про долю співпраці України з МВФ

Остаточне рішення про затвердження нової кредитної програми МВФ має ухвалити Рада директорів фонду. Відповідне засідання може відбутися у лютому 2020 року.

7 грудня Україна та Міжнародний валютний фонд домовилися про початок нової програми співпраці, підписавши Staff Level Agreement - попередню згоду, яка означає намір МВФ укласти кредитну програму з Україною. Загальна сума фінансування має скласти близько $5,5 млрд терміном на 3 роки.

Швейцарська служба безпеки запобігла спецоперації російських шпигунів у Давосі, де стартував Всесвітній економічний форум. Імовірно, росіяни планували замах на міжнародного фінансиста, лобіста "закону Магнітського" Білла Браудера.

Зараз ви читаєте новину «Нову програму для України МВФ затвердить найближчим часом - Гончарук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути