Ексклюзиви
середа, 20 лютого 2008 13:17

Новозеландський маніяк ґвалтував дівчат, перебуваючи під слідством

Новозеландський маніяк ґвалтував дівчат, перебуваючи під слідством
Новозеландська правозахисна організація Independent Police Complaints Authority опублікувала "перелік помилок", допущених поліцією в ході розслідування злочинів серійного маніяка. За їхніми відомостях, рішення суду випустити маніяка під заставу спричинило цілу серію нових злочинів і суїцид однієї з жертв.

Зараз правозахисників вже підтримав спікер новозеландського парламенту Рон Марк, який зажадав ретельного розслідування всіх дій правоохоронних органів.

Ще в жовтні 2006 року іммігрант з Самоа Фануеа Літігага був засуджений до 11-річного терміну ув"язнення. У справі фігурувало безліч епізодів сексуальних злочинів, включаючи два зґвалтування.

Перше зґвалтування Літігага, якому тоді було 19 років, скоїв 28 грудня 2005 року. Тоді він запропонував школярці підвезти її додому, проте замість цього завіз її в інше місце, де і зґвалтував, не виходячи з машини. На той час пройшло всього 8 місяців, як Літігага приїхав до Нової Зеландії.

17-річна дівчинка наклала на себе руки 5 грудня 2007 року. Незадовго до трагедії старшокласниця написала в шкільному творі про свій гнів з приводу недосконалості системи правосуддя. Відчай і злість дівчинка відчувала з приводу того, що ґвалтівник, жертвою якого вона стала в 15 років, зміг і далі чинити тяжкі злочини.

17 січня 2006 року, тобто через півмісяця після першого зґвалтування, суд ухвалив випустити підозрюваного в зґвалтуванні під заставу на підставі закону 2000 року, згідно з яким обвинувачених 17-19 років можна звільняти, якщо вони вперше скоїли тяжкий злочин. Після цього до початку процесу обвинувачений встиг скоїти ще кілька сексуальних злочинів, включаючи звірячий епізод із зґвалтуванням вагітної жінки під загрозою вбивства.

Батько дівчинки, яка наклала на себе руки, вважає, що до нових злочинів призвів непрофесіоналізм слідчих органів, які не змогли зібрати і проаналізувати дані про злочинця, визнавши в ньому небезпечного сексуального маніяка.

За словами чоловіка, його дочка була дуже засмучена, коли дізналася про звільнення ґвалтівника. Саме депресія з приводу безкарності збоченця, що скоював все нові злочини, підштовхнула дівчинку на думку про смерть.

Після події дитина стала уникати людей. З веселої безтурботної дівчинки школярка перетворилася на підлітка, схильного до перепадів настрою і до суїциду.

Тепер батько жалкує, що свого часу не прибрав всі ріжучі предмети з автомобіля. Він зізнається, що говорив з дочкою про самогубство і вона його заспокоїла. Дівчинка запевняла, що не накладатиме на себе руки.

Після трагедії вона змінила школу і пройшла двотижневі курси туризму і готельного бізнесу. Їй ставало краще і, здавалося, вона впорається з депресією. Насправді, дівчинка просто приховувала свої почуття.

Вже після її самогубства батько знайшов листи і шкільні твори, в яких вона висловлювала гнів на систему правосуддя, що опинилася нездатною запобігти черговим злодійствам маніяка, який залишався безкарним.

Майбутнє батькові загиблої дівчинки здається безрадісним. Він говорить, що вже через 7 років маніяк зможе вийти на свободу. Тоді його, можливо, вишлють за межі країни, але якщо він залишиться, його родина знову повинна буде замислитися про безпеку.

Чоловік продовжує дорікати собі і шукати в своєму минулому ті фатальні помилки, які призвели до трагедії. Це було його рішення - перебратися в маленьку екологічно чисту країну всією родиною, включаючи єдину доньку. Але в момент небезпеки поряд з дитиною його не було, а пізніше він не зміг зрозуміти справжні почуття своєї доньки, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Новозеландський маніяк ґвалтував дівчат, перебуваючи під слідством». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути