понеділок, 16 січня 2012 13:09

Новий "вибуховий охолоджувач" гіпершвидко знижує температуру пива

Новий "вибуховий охолоджувач" гіпершвидко знижує температуру пива

Компанія LG представила в США холодильник зі спеціальним відсіком для дуже швидкого охолодження банок з пивом або газованої води, а також пляшок вина. Пристрій відзначили  на престижній виставці електроніки.

Апарат з назвою LFX31935 завоював нагороду "краща інновація" (Innovations Honorees) в категорії "велика побутова техніка" на виставці CES 2012.

Як розповідає Gizmag, холодильник поєднує значний обсяг (877 літрів) з економічністю. Ще тут є технології для підтримки найкращого режиму зберігання продуктів: вбудовані датчики температури і вологості, системи циркуляції повітря. Однак успіх новинці приніс в першу чергу унікальний відсік Blast Chiller ("вибуховий охолоджувач").

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У міжсезоння шуби радять зберігати в холодильнику

Blast Chiller був розроблений спеціально для швидкого охолодження напоїв. У відсік поміщаються дві банки пива або одна пляшка вина. При активації (кнопкою на дверцятах холодильника) відсік не просто швидко охолоджується - в ньому влаштовується швидка циркуляція холодного повітря, а підставка для баночок ще й трохи розгойдується для перемішування рідини всередині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайські археологи знайшли холодильник віком 2 тис років

У результаті звичайна банка пива охолоджується від кімнатної температури до 5-6 градусів Цельсія всього за чотири хвилини, а пляшка з вином - за 8 хв.


Зараз ви читаєте новину «Новий "вибуховий охолоджувач" гіпершвидко знижує температуру пива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути