пʼятниця, 28 січня 2011 08:45

Насіння проростає в холодильнику

— Більшість насіння дерев має тверду оболонку. Щоб зерня проросло швидше, перед посадкою його треба замочити, — каже киянка Марія Карко, 50 років.

— На початку лютого насіння кладу в склянку з водою. Ті, що спливають, викидаю. Зернята яблуні та груші замочую на дві доби, кісточки персиків і слив — на чотири. Воду змінюю кожного дня. Потім її зціджую, а насіння зсипаю в ящик. Змішую з піском чи торфом у пропорції один до двох, трохи поливаю.

Ящики слід зберігати в підвалі при температурі не більш як +5°С, доки зернята не проростуть. Раз на тиждень усе перемішують. Вишня дає росток за п'ять місяців, слива — за чотири, яблуня — за три.

— Якщо насіння не загартувати, воно зійде не раніше, як за три роки. Можна його також замочити на три доби, а потім висипати в подвійній поліетиленовий кульок і зав'язати. Покласти в холодильник, доки не проросте.

Зараз ви читаєте новину «Насіння проростає в холодильнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути