Ексклюзиви
пʼятниця, 09 грудня 2011 21:26

У міжсезоння шуби радять зберігати в холодильнику
10

Фото: Фото: Наталія Чубенко

Не варто перекроювати шуби дватцятилітньої давності. Максимальний вік шуби - 10 років.

"Перекроїти стару шубу коштує від 500 до 4 тисяч гривень. 500 гривень беру, якщо потрібно пережити підкладку. Якщо ми повністю розбираємо шубу по пластинках і потім їх перекроюємо, то це фактично пошиття нової шуби, і коштує дорого. Адже шубу просто не відріжеш і не звузиш. Потрібно дивитися на малюнок хутра і текстуру. Хутро потрібно ретельно підбирати", - розповідає дизайнер, власниця ательє з перешиття шуб Ірина Пархоменко.

"Приносить замовниця шубу з рудої норки. Італійське пошиття, дуже якісне хутро, але силует у неї старомодний. Шуба кльошна. Багато виробників шиють цей силует, тому що він універсальний — точно приховає недоліки фігури повних жінок. Але якщо шубу одягне дівчина, у ній вона виглядатиме громіздко. Тому замовниця захотіла перешити шубу і зробити прямий силует. Шуби зазвичай шиють як на шафи. А жінка хоче виглядати в шубі елегантно: вільно і рухатися, і руку підняти. Тому шубу підганяю під фігуру. Поправді кажучи, розкішна шуба тільки додає віку. Молодій дівчині достатньо шкіряну куртку оторочити хутряним коміром і манжетами — виглядатиме елегантно та свіжо. Хутро лисиці найважче й найжорсткіше. Раджу робити з нього коміри і жилети. Часто приносять два лисячих коміри. Роблю з них жилети", - поділилась дизайнер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шуби продають по сім тисяч гривень

Вона радить не перекроювати шуби дватцятилітньої давності. Максимальний вік шуби, за її словами, 10 років. Найдовговічніші шуби з видри й бобра, найменш витривалі — з кролика.

"У міжсезоння і влітку шуби слід зберігати у спеціальних холодильних камерах, не вдома, - говорить модельєр. - Є такі хімчистки, які беруть шуби на зберігання, коли закінчується сезон. Висока температура дуже шкодить хутру".

За словами Ірини Пархоменко, зараз модні яскраві насичені хутра, пофарбовані у фісташкове, бордове й руде. Наймодніше біле хутро. Воно виглядає дуже гарно, але від сонячних променів швидко жовкне.

Зараз ви читаєте новину «У міжсезоння шуби радять зберігати в холодильнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути