Ексклюзиви
середа, 13 жовтня 2010 00:00

За шубу покупець розрахувався фальшивими євро

  Фальшиві євро, якими покупець розрахувався за шубу в Рівному
Фальшиві євро, якими покупець розрахувався за шубу в Рівному

В один із бутиків торгового центру "Екватор" на вул. Макарова, 23 у Рівному зайшов чоловік. Вибрав найдорожчу річ — норкову шубу за 24 тис. грн.

Розговорився з продавщицею. Сказав, що гривень не має, запропонував за шубу 2400 євро.

Кажуть, нібито працівниця набрала мобільний номер власника 35-річного Віталія Полюховича. Дала покупцеві слухавку, щоби домовився сам. За хвилину той повернув телефон і запевнив, що все гаразд. Розрахувався, забрав шубу і пішов.

Власник бутика того ж дня звернувся до міліції. Помітив, що гроші — чотири купюри по 500 євро і дві по 200 — несправжні. Відрізняються малюнком, хоча надпис і реквізити схожі.

— Наші фахівці стверджують, що банкноти мають усі ступені захисту, — говорить Вікторія Антонова із прес-центру обласного управління Міністерства внутрішніх справ. — Гроші не кустарні, вироблені на якомусь підприємстві.

Продавщиця бутика, білявка років 45, говорити відмовляється. Не називає імені та просить не фотографувати ні її, ні магазин. Одна з колег називає її Світланою.

— Вам більше зайнятися нічим? Краще напишіть, як нас тут погано охороняють. Чому камера відеоспостереження не охоплює це місце? — продавщиця схрещує руки на грудях. — Хіба я експерт, що ви мене питаєте про ті гроші? На них було написано "євро". Як виглядав той шахрай — не скажу. Хочете, щоб мені по голові потім дали?

Євро — офіційна валюта 16 держав Європейського Союзу. Банкноти різняться за розміром та кольором. Найменша — 5 євро — сіра, 20 євро — синя, а 500 — фіолетова.

Зараз ви читаєте новину «За шубу покупець розрахувався фальшивими євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути