четвер, 27 травня 2010 08:41

Новий теракт у Росії - 7 осіб загинули на концерті

Новий теракт у Росії - 7 осіб загинули на концерті

У середу ввечері в російському місті Ставрополь неподалік від місцевого Будинку культури та спорту невідомі підірвали бомбу. Кількість жертв теракту становить вже сім осіб, серед них - жінки і діти. Ще близько 42 осіб постраждали.

За останніми даними, три жінки померли на місці вибуху. Ще четверо, у тому числі дві неповнолітні дівчинки, отримали травми несумісні з життям, і медикам у реанімації не вдалося їх врятувати.

За словами начальника Управління у справах ГО і НС міської адміністрації Бориса Скрипки, стан більшості поранених лікарі оцінюють як "середнього ступеня тяжкості".

Вибух пролунав 26 травня близько 17:45 біля Будинку культури профспілок Ставрополя. Спрацював вибуховий пристрій, закладений на даху літнього кафе за 15 м від входу в концертний зал палацу культури.

Теракт був здійснений за 15 хвилин до початку концерту державного ансамблю танцю з Чечні "Вайнах - легенда Кавказу". Ніхто з танцюристів не постраждав.

Потужність підірваної в Ставрополі бомби становила 400 грамів у тротиловому еквіваленті, бомба була начинена  шматками арматури. Кульки, якими була заряджена бомба, вразили людей, що знаходилися в кафе, і глядачів, які ще не встигли увійти до будівлі.

"Таке враження, що по нас вистрілили шрапнеллю", - розповів один з очевидців події Руслан. Сам він не постраждав, але його дівчина отримала важкі поранення. Її разом з іншими потерпілими відвезли до лікарні.

Імовірно, спрацював саморобний безоболонковий вибуховий пристрій. Він був або радіокерований, або обладнаний таймером. Вибуховий пристрій знаходився в коробці з-під соку.

За попередньою версією слідства, теракт могли організувати місцеві націоналісти. Саме днями виповнилося три роки з дня масових сутичок в Ставрополі між кавказцями і слов'янами, яке підняло великий суспільний резонанс.

РИА-Новости, NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Новий теракт у Росії - 7 осіб загинули на концерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути