четвер, 03 червня 2010 12:42

Новий страйк залишив Грецію без транспорту і ЗМІ

Новий страйк залишив Грецію без транспорту і ЗМІ

У Греції в четвер, 3 червня, проходить страйк працівників ЗМІ та громадського транспорту проти урядового плану з урізування бюджетних видатків.

Страйк триватиме 24 години. За даними агентства, з 6 ранку за місцевим часом не оновлюються грецькі новинні інтернет-сайти. Протягом четверга державні телеканали і радіостанції виходитимуть в ефір без новинних програм. Також закриті редакції газет, п'ятничні номери не надійдуть до друку.

В результаті страйку працівників транспорту на роботу не вийшли водії автобусів і трамваїв. В Афінах також закрито метро, на добу місто залишилося без громадського транспорту.

6 травня парламент Греції схвалив пакет заходів зі зниження бюджетних витрат. План, спрямований на виведення країни з економічної кризи, передбачає, зокрема, нове підвищення податків і скорочення пенсій і зарплат бюджетникам. Скорочення витрат стало основною умовою, поставленою перед грецьким урядом Євросоюзом і Міжнародним валютним фондом для надання країні кредиту в розмірі 110 мільярдів євро.

З початку 2010 року в Греції пройшли чотири загальнонаціональні страйки проти дій уряду. 5 травня багатотисячна демонстрація протесту в Афінах вилилася в масові вуличні безлади, в ході яких загинули три людини.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Новий страйк залишив Грецію без транспорту і ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути