понеділок, 17 травня 2010 07:40

Що буде з євро після дефолту Греції - експерт

Греція має маленьку економіку, яка істотно не впливає на Європу. Тому у разі її банкрутства стабільність єврозони підірвано не буде, переконаний виконавчий директор Дослідницького інституту фінської економіки Сікстен Коркман:

"Якщо Греція не вдаватиметься до жодних дій і не займеться здійсненням реформ, то цілком можливий дефолт, держава збанкрутує. І тоді всі, хто кредитував Грецію, - іноземні уряди, банки, МВФ - зазнають збитків. Таке вже траплялося з країнами, і цього хотілося б уникнути. Але Європа переживе і це", - відзначив Коркман.

"Євросоюз готовий кредитувати Грецію, але під достатньо високу ставку, вище 5%. Греції, врешті-решт, доведеться вирішувати свої проблеми самостійно - урізати витрати, займатися глибоким реформуванням і відстрочити вихід на пенсію. При цьому не йдеться про виключення Греції з членів єврозони. Європа не є клубом, з якого когось можна виключити, так питання не стоїть. Греція залишиться в єврозоні", - пояснив експерт.

Введення євро виявилося успішним. Європі краще з єдиною валютою. Тому євровалюта продовжить існування, як мінімум, ще декілька десятиліть.

"Вся Європа зараз слабка. Вона одужає, але не відразу. У різних країн є свої специфічні проблеми. Проте кожна держава має брати головну відповідальність за свої проблеми на себе.", - резюмував Коркман

Дзеркало Тижня
Зараз ви читаєте новину «Що буде з євро після дефолту Греції - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути