четвер, 20 травня 2010 16:29

У Греції на вулиці вийшли тисячі демонстрантів

У Греції на вулиці вийшли тисячі демонстрантів

Загальний страйк проти антикризових заходів уряду проходить у четвер в Греції, на вулиці вийшли тисячі протестувальників.

Профспілки, які організували страйк, незадоволені тим, що уряд країни зобов'язався скоротити бюджетні витрати - в тому числі на соціальну сферу - на 30 млрд євро за три роки в обмін на 110-мільярдний пакет кредитної допомоги ЄС і МВФ.

У четвер близько 5 тисяч людей оточили в Афінах будівлю міністерства праці, але основна маса протестуючих проводить мітинг навпроти парламенту.

У грецькій столиці в цей день закриті школи і майже всі магазини, в країні не ходять потяги і пороми. Влада вже заарештували близько 40 учасників ходів, намагаючись не повторити трагічний сценарій попереднього загального страйку, що відбувся 5 травня.

Тоді після масових демонстрацій відбулися зіткнення протестуючих і поліції. Постраждали десятки магазинів і банків, були підпалені будівлі в центрі міста. При пожежі в підпаленому банку загинули три людини, серед яких була вагітна жінка.

РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «У Греції на вулиці вийшли тисячі демонстрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути