середа, 05 травня 2010 15:52

Грецьку поліцію закидали коктейлями Молотова (ФОТО)
14

Фото: Фото: Reuters
Зіткнення десятків демонстрантів з поліцією відбулося 5 травня в центрі Афін біля будівлі парламенту. За даними поліції, близько 60 демонстрантів атакували кордон спецназу. У правоохоронців жбурляли камінням і пляшками з водою, поліцейські у відповідь застосували сльозогінний газ.

У центрі Афін кілька десятків молодих людей також кидали пляшки із запальною сумішшю в будівлі магазинів і банків. У результаті один з будинків банків у центрі Афін загорівся, пожежні повідомили про одного загиблого.

Напади на поліцію носять в Греції, в основному, символічний характер. Демонстранти не ставлять перед собою мету прорватися до парламенту. Групи протестувальників ще жодного разу не проривали поліцейських кордонів. За першим рядом поліцейського кордону вулиці в Афінах перекриті рядами спеціальних автобусів, за якими стоїть другий загороджувальний ряд з поліцейського спецназу.

У Греції на мітинги проти жорстких заходів економії зібралося 34 тисячі осіб. На думку грецьких профспілок, запропоновані заходи щодо виходу з кризи несправедливі, оскільки в першу чергу від них постраждають працівники, а власників великих компаній і фінансистів, винних у кризі, вони не зачеплять.
Зараз ви читаєте новину «Грецьку поліцію закидали коктейлями Молотова (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути