середа, 05 травня 2010 11:16

У Греції добу ніхто не працюватиме через страйк

У Греції добу ніхто не працюватиме через страйк

У Греції в середу, 5 травня, проходить загальнонаціональний страйк. У країні на 24 години закриті аеропорти, перервано рух поромів і потягів, не працюють музеї, включно з Акрополем.

У зв"язку акцією протесту, в якій беруть участь і авіадиспетчери, багато компаній скасували 5 травня рейси до Афін і з Афін.

Участь у загальному страйку беруть і співробітники держустанов, які 5 травня будуть закриті, а також частина персоналу медустанов, не пов"язаних з наданням екстреної допомоги хворим. Вчителі та викладачі вищих навчальних закладів почали страйкувати ще 4 травня, 5 травня заняття також проводитися не будуть.

Організатори страйку також звернулися із закликом до власників приватних магазинів, взяти участь в акції протесту і не відкривати свої торговельні підприємства 5 травня.

Об 11:00 за місцевим часом у центрі Афін грецькі профспілки збираються провести масовий мітинг. За порядком під час мітингу і запланованої після нього ходи в центрі Афін будуть стежити близько 1500 поліцейських.

Нагадаємо, 1 травня мітинг в Афінах завершився зіткненням демонстрантів-анархістів і поліцейських, які були змушені застосувати сльозогінний газ.

Загальний страйк було оголошено на знак протесту проти плану скорочення бюджетних витрат, з виконанням якого країни ЄС пов"язують надання фінансової допомоги Греції.

Для отримання кредиту в Греції вже було переглянуте податкове законодавство (у тому числі, підвищений ПДВ), а також було оголошено про скорочення зарплат і пенсій і заморожування зарплат держслужбовців на три роки.

Грецькі профспілки вважають запропоновані урядом Георгіоса Папандреу заходи щодо виходу з кризи несправедливими. Від запропонованих заходів зі скорочення бюджетного дефіциту, вважають вони, в першу чергу постраждають працівники, а власників великих компаній і фінансистів, винних у кризі, вони не зачеплять.

Lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «У Греції добу ніхто не працюватиме через страйк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути