понеділок, 17 травня 2010 12:23

Греція судитиметься з американськими банками за економічну кризу

Греція судитиметься з американськими банками за економічну кризу

Прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу не виключив можливості висунення судового позову проти інвестиційних банків США.

На думку влади країни, яку поділяє і велика частина суспільства, американські кредитні організації відіграли помітну роль у розростанні економічної кризи в Греції, який змусив уряд піти на різке скорочення соціальних виплат.

"Я не виключаю висунення судового позову (проти американських банків). Однак ми підемо на такий крок тільки після відповідного розслідування", - заявив Папандреу в інтерв'ю CNN.

Глава грецького уряду також зазначив, що парламентське розслідування має встановити, чи мали місце факти шахрайства та використання тіньових схем при здійсненні іноземними банками діяльності на території Греції. Папандреу ще раз підкреслив, що уряд зможе виплатити зовнішні борги держави.

12 травня Греція отримала перший транш фінансової допомоги розміром у 5,5 млрд євро в рамках пакету допомоги, що надається партнерами по Євросоюзу спільно з Міжнародним валютним фондом.

Усього Афіни отримають близько 110 млрд євро за три роки від цих інститутів. Натомість грецькі влади були змушені скоротити пенсії і зарплати, а також підняти податки.

News2ru

Зараз ви читаєте новину «Греція судитиметься з американськими банками за економічну кризу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути