четвер, 31 травня 2007 14:12

Новий автомобіль працює на чистому повітрі (ФОТО)

У Індії починається виробництво автомобіля, що працює на чистому повітрі. Вартість запасу "пального" на 200 км. шляху складає $2.

Індійська компанія Air Car приступає до виробництва автомобіля, що працює на чистому стислому повітрі і принципово нездібного через це забруднювати навколишнє середовище.

Автомобіль на одній заправці може подолати відстань близько 200 км. з швидкістю близько 100 км/ч. Повна заправка займає декілька хвилин на компресорній станції (або 4 години за допомогою вбудованого електричного компресора), вартість повної заправки - всього $2. Передбачається, що вже в 2008 році по дорогах Індії їздитимуть вже 6 тис. машин Air Car.

Вражаючих характеристик вдалося досягти за рахунок полегшення конструкції машини. Її корпус зроблений з пластика, з"єднання - клейові.

Не забруднюючи повітря саме по собі, Air Car потребуватиме електричної енергії для заправки стислим повітрям, проте в цьому випадку забруднення навколишнього середовища буде сконцентровано поза міськими територіями, повідомляє rnd.cnews.ru.

Зараз ви читаєте новину «Новий автомобіль працює на чистому повітрі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути