Ексклюзиви
субота, 10 жовтня 2020 12:15

Нові епізоди у справі фотографа-педофіла: йому "світить" довічне ув'язнення

Нові епізоди у справі фотографа-педофіла: йому "світить" довічне ув'язнення
Фотографа Валентина Василенка звинувачують у розбещенні та згвалтуванні неповнолітніх дівчат. Фото: facebook.com/valvas.pro

Адвокати фотографа з міста Горішні Плавні на Полтавщині Валентина Василенка, якому інкримінують розбещення та згвалтування малолітньої, просять змінити міру запобіжного заходу з утримання в СІЗО на домашній арешт. Мотивують це тим, що в СІЗО у Василенка погіршився стан здоров'я а також існує небезпека заподіяння однокамерниками тілесних ушкоджень.

Однак, прокуратура Сумщини виявила ще 4 епізоди протиправних розпусних дій проти неповнолітніх, повідомляє Полтавщина.

31-річного чоловіка затримали 2 серпня цього року після того, як він приїхав на Сумщину до 9-річної дівчинки, з якою познайомився в інтернеті. Чоловік пообіцяв звозити дитину в McDonald's, однак відвіз її на орендовану квартиру, де вчиняв з нею дії сексуального характеру, які можна кваліфікувати як зґвалтування. Тоді Василенка взяли під варту без права внесення застави.

25 вересня йому продовжили таку міру запобіжного заходу, хоча чоловік просив послабити її до нічного домашнього арешту. Василенко та його захисники мотивували це поганим станом здоров'я, а також небезпекою перебування в СІЗО. Зокрема, адвокати надали документи про хронічні хвороби підзахисного, які загострилися в умовах тримання під вартою - нібито, чоловік не отримав належної медичної допомоги. Окрім того, він перебуває у загальній камері, тому, через характер інкримінованих злочинів, "існує реальна небезпека заподіяння йому тілесних ушкоджень".

Однак, такі аргументи не подіяли на суддю Ковпаківського райсуду Сум Тетяну Шияновську. Щодо хвороб, вона зауважила, що в умовах ізоляції держава має забезпечити Валентина Василенка "відповідними медичними засобами для існування". А щодо небезпеки фізичного впливу у CІЗО, вона вирішила, що це не повинно впливати на запобіжний захід — а має вирішуватися в окремий спосіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заробляв шантажем і дитячим порно: з'явилися подробиці про затриманого фотографа-педофіла

Поки Василенко перебуває під вартою, слідчим вдалося виявити та довести ще 4 епізоди дій сексуального характера Василенка щодо неповнолітніх.

"Доки чоловік перебуває в СІЗО, слідством встановлено іще чотири дівчинки, з якими він вчиняв розпусні дії. На час вчинення злочинів їм було від 9 до 12 років. Одну дитину він під приводом фотосесії заманив на орендовану подобово квартиру в Києві. З двома познайомився на вулиці та пропонував покатати на своєму дорогому авто. З четвертою дівчиною підозрюваний спілкувався через соціальну мережу, при цьому погрозами змушував надсилати йому свої фото в оголеному вигляді. Разом з тим, під час обшуку за місцем проживання затриманого правоохоронці вилучили вогнепальну зброю та вісімнадцять патронів", - повідомили в пресслужбі прокуратури у Сумській області.

За даними реєстру судових рішень, у Василенка вилучили три айфони останніх моделей, автомобіль Tesla Model S (на якому він і приїжджав на зустріч до 9-річної сумчанки), флешки, диски та плівку, а також вогнепальну зброю та 18 патронів.

Враховуючи нововиявлені обставини справи,слідчі змінили правову кваліфікацію дій Валентина Василенка. Тепер йому інкримінують вчинення дій сексуального характеру, пов'язаних із проникненням в тіло особи, яка не досягла 14-ти років; сексуальне насильство, вчинене повторно; розбещення малолітньої особи; незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами.

За скоєне підозрюваному тепер загрожує 15 років позбавлення або довічне ув'знення. Досудове слідство проводить Сумський відділ поліції.

Ім'я чоловіка, якого затримали на Полтавщині за зґвалтування 9-річної дівчинки, назвали у ЗМІ. 31-річний Валентин Василенко працював у рейтингових телешоу та знайомий із зірками українського шоубізнесу. Як повідомили в прокуратурі Сумської області, мешканця Полтавщини обґрунтовано підозрюють у вчиненні насильницьких дій сексуального характеру.

Зараз ви читаєте новину «Нові епізоди у справі фотографа-педофіла: йому "світить" довічне ув'язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути