Ексклюзиви
середа, 27 липня 2011 17:44

Спецтема: Бійня у Норвегії

Німецькі тамплієри засуджують Андреса Брейвіка

Німецькі тамплієри засуджують  Андреса Брейвіка

Члени німецького відділення Верховного лицарського ордену храму єрусалимського (OSMTH) публічно відділилися від норвезького терориста Андерса Брейвіка, який у своїй "Європейської декларації незалежності" і ролику-презентації "Тамплієри 2083" активно використовував символіку тамплієрців, повідомляє Welt.

"Нещодавні теракти - справжня катастрофа. Якщо нас підозрювати спільних діях з цим - це удар нам в обличчя", - зазначила Великий пріор ордена в Німеччині Ельке Брунс (Elke Bruns). Брунс, за власними словами, нічого не знає про "новий тамплієрський орден", до якого зараховував себе Брейвік. "Якщо такий дійсно існує, то це злочинна організація", - зазначила вона.

У своєму 1500-сторінковому маніфесті Андерс Брейвік стверджував, що в 2002 році в Лондоні він взяв участь у заснуванні Нового ордена тамплієрів, щоб почати хрестовий похід "проти марксистів і мусульман". На титульній сторінці маніфесту Брейвік розмістив мальтійський хрест і печатку ордена тамплієрів. Сам він називав себе "консервативним християнином".

Зі свого боку сучасні тамплієри з OSMTH позиціонують себе як благодійну організацію і службу допомоги, на зразок Мальтійського ордена. 2002 року Верховний лицарський орден храму єрусалимського був офіційно визнаний ООН як неурядовою гуманітарною організацією. Використання Брейвіком мальтійського хреста й друку ордена німецьких тамплієрів назвали святотатством.

У зверненні, оприлюдненому OSMTH, йдеться: "На жаль, неможливо уникнути того, щоб особи сумнівного походження і переконань іменували себе 'тамплієрами'. Вони не мають нічого спільного з наявним зараз рухом лицарів храму, які є прихильниками християнського погляду на світ. Як члени OSMTH ми дистанціюємося від будь ісламофобских ідеологій, а також ідеології, яка проповідує ненависть до чужинців ".

Відзначається, що німецькі тамплієри вкрай скрупульозно підходять до набору нових членів. Тільки після двох років активної гуманітарної діяльності, особи, що мають намір вступити в OSMTH можуть бути запропоновані іншими членами ордена як кандидати. У майбутньому їх особисті та біографічні дані піддаються ретельній перевірці. У німецькому відділенні OSMTH налічується 150 членів і близько 350 кандидатів.

Зараз ви читаєте новину «Німецькі тамплієри засуджують Андреса Брейвіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути