Ексклюзиви
вівторок, 27 травня 2008 12:03

На Волині знайшли сліди лицарів-тамплієрів

На Волині знайшли сліди лицарів-тамплієрів
Сенсаційне відкриття зробили наші учені - в селищі Луків Турійського району на Волині виявлені сліди лицарів-тамплієрів, ведучих до розгадки історії людства, і священних артефактів - зокрема, святого Грааля.

"Вперше з"ясувалося, що представники найтаємничнішого рицарського ордена мешкали не тільки в Західній Європі, а влаштувалися в Україні в XIII столітті", - поділився автор сенсації, почесний доктор Варшавської Академії мистецтв, Герой України Борис Возницький. Непримітне селище може стати центром для досліджень учених зі всього світу, незабаром тут почнуться археологічні розкопки.

Опис замку тамплієрів в селищі Луків пан Возницький знайшов в одному англійському історичному джерелі. Згодні йому, тамплієри поселилися тут в 1231 році. "Замок не зберігся, він був дерев"яним. Але навколо того місця, де він стояв є частина греблі і стародавнього моста, величезні заповнені водою рови шириною 25-30 метрів". Зараз на місці замку туберкульозна лікарня. Як припускає Возницький, тамплієри могли осісти на Волині, повертаючись з хрестового походу до Єрусалиму. "Не виключаю, що саме в Україні зберігається святий Грааль", - вважає учений.

Жителі Луківа були украй здивовані звісткою про те, що вони нащадки тамплієрів і що селище, перша згадка про яке датується 1545 роком, може бути на три сторіччя старшим. "Наше селище незвичайне, - говорить секретар сільради Світлана Ярмолюк. - По розповідях старожилів Луківа, під місцевою церквою св. Ганни є підземні ходи, по яких можна на конях проїхати. А під час ремонту в одному з будинків зірвали підлогу і знайшли старовинні книги але від старовини вони розсипалися".

Сліди замку не перша знахідка, пов"язана з тамплієрами в Україні. Пару років тому в селі Новосела під Золочевом на Львівщині знайшли старовинні камені з латинськими письменами і вінками, що переплітаються, маковим (трагедія) і терновим (смерть). На думку дослідників, це шифр-ключ, залишений тамплієрами. Багато сторіч вони наганяли страх на місцевих жителів. Люди вірили, що камені приносять нещастя і високу смертність в селі списували на них. "Після того, як камені витягнули з яру і освятили, люди перестали часто хворіти і вмирати", запевняє житель Новоселок Іван Романів. За словами магістра ордена Данила Галицького Ігоря Жука, який показував письмена ясновидицям і ченцям в Тибеті, українці на шляху до розгадки ключа до шифру, який може привести до Граалю чаші, з якої причащалися учні Христа на Таємній вечері, і в яку зібрали декілька крапель крові розіпнутого на хресті Спасителя, пише Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «На Волині знайшли сліди лицарів-тамплієрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути