Ексклюзиви
неділя, 03 серпня 2008 20:07

Іспанські тамплієри судяться з Папою Римським

Іспанські тамплієри, що вважають себе спадкоємцями знищеного в 14 столітті лицарського Ордену, позиваються до суду на Папу Римського Бенедикта XVI, вимагаючи відновлення свого Ордену, повідомляє в неділю газета Mundo з посиланням на юридичні джерела.

"Асоціація суверенного ордену Храму Христового (АСОХХ), що вважає себе спадкоємицею легендарних тамплієрів, подала до судової палати Мадрида позов до нинішнього Папи як спадкоємця понтифіка Клемента V, що заборонив Орден у 1307 році", - йдеться в повідомленні.

У ньому зазначається, що "асоціація вимагає переглянути рішення про заборону Ордену й визнати факт незаконної конфіскації його багатств, оцінених на 100 мільярдів євро, хоча й не претендує на повернення цих багатств".

АСОХХ, що офіційно зареєстрована в Іспанії як громадська організація, нагадує у своєму позові, що в 14 сторіччі їхній Орден, що діяв у Франції, Іспанії, Великобританії, Португалії, Німеччині, Італії, Бельгії, Люксембурзі й Польщі, нараховував 15 тисяч лицарів і мав у власності 9 тисяч об"єктів нерухомості", - пише Mundo, повідомляє РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Іспанські тамплієри судяться з Папою Римським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути