четвер, 28 лютого 2008 12:51

Німеччина закликала ЄС об"єднатися для тиску на Ліхтенштейн

Німеччина закликала всі країни Євросоюзу чинити тиск на Ліхтенштейн для того, щоб князівство привело своє законодавство у відповідність з європейськими податковими правилами. Про це повідомляє агентство AFP. За словами міністра фінансів ФРН Піра Штайнбрюка, ця пропозиція обговорюватиметься на найближчому засіданні фінансових міністрів Євросоюзу в Брюсселі.

Крім того, з 28 лютого 2008 року громадяни Німеччини, що відкривають рахунки в банках Ліхтенштейну, повинні будуть декларувати свої грошові перекази. У разі відмови від декларування податок стягуватиметься безпосередньо при переказі коштів на рахунки в європейському князівстві.

27 лютого 2008 року прокуратура Ліхтенштейну почала розслідування у справі про викрадання секретної інформації з банку LGT. Під підозрою опинився колишній працівник банку Генріх Кібер, який, за повідомленнями ЗМІ, продав викрадену базу даних німецьким спецслужбам. У вкраденій базі даних міститься інформація про рахунки громадян США, Великої Британії, Італії, Іспанії, Австралії, Нової Зеландії, Швеції, Фінляндії, Норвегії, Канади і Німеччини. Громадяни цих країн, які відкрили рахунки в банку Ліхтенштейну LGT, підозрюються в ухиленні від сплати податків.

Раніше прокуратура Німеччини оголошувала про те, що готова поділитися купленою інформацією з будь-якою зацікавленою державою. Прокуратури США, Франції, Великої Британії, Австралії, Італії, Швеції, Канади, Нової Зеландії, Греції і Іспанії почали власні розслідування відносно своїх громадян, що мають рахунки в банках Ліхтенштейну, виявивши цікавість до пропозиції Німеччини, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина закликала ЄС об"єднатися для тиску на Ліхтенштейн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути