четвер, 14 листопада 2019 13:10

Німеччина стала зброєю Росії, яка руйнує Євросоюз зсередини

Німеччина стала зброєю Росії, яка руйнує Євросоюз зсередини
Маємо на усіляких міжнародних майданчиках доносити до західних політиків, що російська газова голка небезпечна для Європи. Фото: Слово і Діло

Німеччина свідомо поставила свої економічні цілі вище позиції Європейського Союзу.

Про це Gazeta.ua говорить енергетичний експерт Михайло Гончар.

"Газова директива ЄС передбачала виключення. Берлін домігся, щоб його поширили на "Північний потік-2". Це не дозволить використовувати його на повну потужність з моменту збудування - РФ зможе користуватись газопроводом тільки на 50 відсотків. Але рішення Німеччини відкриває для росіян дорогу осткаржувати його у судах. Так само було і з першим Північним потоком, на дії якого поширювалось обмеження. За п'ять років Газпрому вдалось домогтись його скасування.

Бачимо конфлікти у середині ЄС. Німеччина стала зброєю Росії, яка руйнує Союз зсередини. У Європейській комісії Берлін має домінуючу позицію, її очолює німкеня. Тож Кремль зможе протягти потрібні для себе рішення через цей орган", - пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що загрожує Україні без контракту на транзит

За його словами, Україна може слабко впливати на цю ситуацію - ми не члени ЄС.

"Але маємо на усіляких міжнародних майданчиках доносити до західних політиків, що російська газова голка небезпечна для Європи. Також варто показати німцям, що вони перейшли червону межу. Зменшувати вплив німецького бізнесу в Україні - обережно його видавлювати, не давати ніяких преференцій. Усе, що імпортуємо звідти, можна замінити товарами з Південної Кореї. Берлін повинен зрозуміти, що його лицемірна політика має ціну. Вони створюють повіреного у справа транзиту через Україну, а потім допомагають росіянам обійти обмеження для "Північного потоку-2", - додає Михайло Гончар.

Німеччина ухвалила енергетичне законодавство, яке дозволяє вивести з-під дії європейських правил частину газопроводу "Північний потік-2". Прибрати останні перепони для завершення його будівництва.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина стала зброєю Росії, яка руйнує Євросоюз зсередини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути