вівторок, 29 липня 2008 15:59

Нігерійські повстанці підняли ціни на нафту до 125 доларів

Ціни на нафту на світових ринках ростуть другий день підряд. До середини дня 29 липня баррель WTI почав коштувати 125,85 долара за баррель, що на 1,12 долара більше, ніж за підсумками закриття американських бірж 28 липня, повідомляє агентство Bloomberg. На торги продовжує робити вплив ситуація в Нігерії, де бойовики намагаються підірвати нафтопроводи компанії RoyalDutchShell.

Ще 28 липня "Рух за звільнення дельти річки Нігер" зробив диверсії на двох нафтопроводах. А 29 липня RoyalDutchShell оголосила про форс-мажорні обставини при відвантаженнях нафти марки BonnyLight протягом всього липня, серпня і вересня, пише Reuters. Таким чином постачання цього сорту нафти можуть бути найближчим часом скорочені.

Нагадаємо, що ціни на нафту на світових ринках протягом кінця 2007-го - початку 2008 року росли рекордними темпами. Ще в початку січня баррель WTI коштував не більше ста доларів за баррель. До липня той же об"єм нафти коштував більше 140 доларів.

Протягом останніх тижнів нафта подешевшала більш ніж на 15 доларів через побоювання трейдерів щодо того, що темпи зростання світової економіки сповільняться, а отже, впаде і споживання нафти. Крім того, на торги зробило вплив і локальне зміцнення курсу долара по відношенню до світових валют.

Зараз ви читаєте новину «Нігерійські повстанці підняли ціни на нафту до 125 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути