Ексклюзиви
вівторок, 05 червня 2007 10:45

Незалежний журналіст звинувачує Захід в потуранні Путіну

Британська газета Independent публікує сьогодні на першій смузі статтю російської журналістки Олени Трегубової, яка недавно попросила політичного притулку у Великобританії. У ній росіянка критикує країни Заходу, звинувативши їх в потуранні репресивній політиці Путіна.

"У мене є особистий досвід спілкування з режимом Володимира Путіна і його методами. Я була вимушена просити політичного притулку у Великобританії за критику Кремля, як незалежний журналіст. Я зрозуміла, що повернення на батьківщину буде для мене самогубством.

Але це лист не про мене. Я пишу вам, тому що боюся, що в Росії відбувається трагедія, і обмеження політичних і особистих свобод посилюються щодня. Розправившись з опозицією усередині країни, Путін, напередодні саміту G8 вирішив розправитися із зовнішніми "ворогами".

Він загрожує направити російські ракети на Європу, як за часів холодної війни, і попереджає про гонку ядерних озброєнь. Тепер ясно, що ескалація агресії Кремля - це результат політики потурання західних лідерів, які протягом семи років правління Путіна закривали очі на лінчування опозиції, преси, і демократичних інститутів в Росії.

Досягнення полягає не в "відродженні Росії" і не в "відродженні національної гордості в росіянах", як Путін і кремлівська пропаганда намагаються представити. Це повномасштабний реванш секретних служб і авторитарного режиму, зі всіма старими методами і прийомами.

Натхненний відсутністю опору з вашого боку, путінський режим став настільки сильним і зухвалим, що представляє пряму загрозу для своїх найближчих сусідів - Польщі і Чехії, намагаючись говорити з ними, як з своїми васалами . Вирішальна відмінність між сьогоднішнім днем і радянським періодом полягає в тому, що ви тоді знали, на якій ви стороні барикад . Але зараз, через сприятливу ситуацію на газовому і нафтовому ринку, у Путіна є можливості купити вашу індульгенцію і мовчання.

Тепер ви почали протестувати, несподівано зрозумівши, що буде не так вже просто зіскочити з нафтового і газового гачка, на який вас зловив Путін. Кремлю абсолютно наплювати на ваші слова. Їх хвилюють виключно ваші гроші.

Якщо після саміту G8 ви продовжите потискувати руку Путіну, і якщо нічого не відбудеться, ви тільки більше посилите упевненість Путіна в повній безкарності. Путін повинен бути поставлений перед жорстким вибором: або Кремль відновлює відновлює демократичні реформи, або Росія буде виключена з G8 і інших міжнародних клубів", - мовиться в статті Трегубової, повідомляє Газета.ru.



Зараз ви читаєте новину «Незалежний журналіст звинувачує Захід в потуранні Путіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути