вівторок, 14 жовтня 2008 09:19

Незалежні експерти позитивно оцінюють дії Нацбанку по стабілізації гривні

Незалежні економісти позитивно оцінюють дії Нацбанку з обмеження коливань валютного курсу, а також заборони дострокової видачі депозитів населенню. Водночас вони відзначають непрогнозований характер впливу фінансової кризи на Україну.

Обмеження Нацбанком зростання курсу іноземної валюти стимулюватиме банки України до перегляду своєї стратегії в умовах фінансової кризи, зазначив директор Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський. Він вважає також адекватним та своєчасним кроком заборону банкам достроково видавати депозити населенню. Цей захід Нацбанк запровадив терміном на півроку. Водночас голова правління НБУ Володимир Стельмах згодом заявив, що ця постанова діятиме стільки, скільки це буде потрібно для стабілізації ситуації. На думку Бурковського, це є сигналом про непередбачуваність розвитку кризи: "Сьогодні ніхто не знає до кінця, якими будуть масштаби впливу світових процесів на Україну і як довго та в якій формі Україна буде до цього адаптуватися". На думку економіста, ефективність антикризових заходів багато в чому залежатиме від координації фіскальних урядових заходів та монетарної політики Нацбанку, повідомляє Німецька хвиля.

Зараз ви читаєте новину «Незалежні експерти позитивно оцінюють дії Нацбанку по стабілізації гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути