Ексклюзиви
четвер, 29 листопада 2018 18:33

Немає механізму вилучення майна на потреби армії у звичайних громадян - експерт

Автор: volynnews
  30 діб воєнного стану не вплинуть на пересічних українців
30 діб воєнного стану не вплинуть на пересічних українців

30 діб воєнного стану ніяк не вплинуть на пересічних українців.

У цьому впевнений військовий експерт Дмитро Снегирьов.

"Треба заспокоїтись. Все, що можуть зробити - це оголосити збори резервістів оперативного резерву. Це у випадку, якщо встигнуть. Часткову мобілізацію за такий короткий час не проведуть. На це дається 45 діб. І президент має видати указ про демобілізацію. Ще за цей час можливо встигнуть перевірити систему цивільної оборони", - говорить Дмитро Снегірьов.

Говорять про вилучення майна на потреби армії у звичайних громадян. Але нема механізмів як це відбуватиметься, зауважує експерт.

"Тому не варто перейматися, що десь по дорозі з Одеси до Ізмаїла водія висадять і відберуть машину на потреби військових. Якщо і будуть вилучати, то в першу чергу у підприємств, - підкреслив Снєгирьов. - Не варто робити паніки з запасами товарів і продуктів. Не треба бігти в магазин за сірниками та сіллю, а на заправку — по бензин, який і так дорогий.

В населення цей закон викликає відторгнення. Він прийнятий за 4 місяці до президентських виборів.

"Тому люди цілком слушно прив'язують його до політичних завдань, які стоять перед гарантом та правлячою партією. Якби це сталося на рік раніше, то не було б можливості ведення політичних спекуляцій і відповідно якихось непорозумінь в суспільстві", - каже експерт. - У великих містах мають бути запроваджені посилені заходи безпеки. Це перевірка транспорту, речей, багажу. Україна стає об'єктом терористичної активності. Населення має розуміти, що йде агресія проти держави. Йде війна. Тому розумно вводити воєнний стан на більший термін. Тим більше, це треба було робити на початку війни у 2014 році".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воєнний стан: повідомили про перші можливі конфіскації

Воєнний стан суттєво не вплине на водіїв. Його ввели в десяти областях України. Набув чинності 28 листопада. Діятиме до 25 грудня цього року.

Зараз ви читаєте новину «Немає механізму вилучення майна на потреби армії у звичайних громадян - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути