четвер, 29 листопада 2018 16:58

Як воєнний стан вплине на водіїв

Як воєнний стан вплине на водіїв
Військові перевірятимуть документи і оглядатимуть транспортний засіб. Фото: Авто 24

Воєнний стан суттєво не вплине на водіїв. Його ввели в десяти областях України. Набув чинності 28 листопада. Діятиме до 25 грудня цього року.

"Для водіїв нічого не зміниться. Правоохоронці тільки можуть зупинити водіїв, які пересуваються або проживають в областях, де дії воєнний режим. Перевірятимуть документи і оглядатимуть транспортний засіб, - говорить Gazeta.ua автомобільний юрист 58-річний Володимир Караваєв. - Панікувати і вступати в конфлікти з поліцією чи військовими не варто".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воєнний стан: повідомили про перші можливі конфіскації

Зупинити водіїв можуть на території Вінницької, Луганської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Чернігівської, а також Донецької, Запорізької, Херсонської областей.

На позачерговому засіданні 26 листопада Верховна Рада підтримала закон про запровадження воєнного стану в 10 областях України та її внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії для захисту від агресії Росії.

Воєнний стан дозволить президенту у випадку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну за хвилини організувати оборону .

Зараз ви читаєте новину «Як воєнний стан вплине на водіїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути