пʼятниця, 28 грудня 2007 11:32

Не дивлячись на загибель Бхутто, вибори в Пакистані відбудуться

Заплановані на січень 2008 року парламентські вибори у  Пакистані відбудуться, не дивлячись на загибель основного лідера опозиції Беназір Бхутто, повідомляє у п"ятницю агентство Рейтер з посиланням на заяву прем"єр-міністра країни.

"Вибори відбудуться, як і було оголошено", - сказав журналістам прем"єр Пакистану Мухаммадміан Сумро.

У Пакистані 8 січня повинні пройти загальні парламентські вибори. Партія, яку очолювала Бхутто, мала намір брати участь у них.

Беназір Бхутто померла 27 грудня на операційному столі від важкого поранення, отриманого при теракті. Бойовик-смертника відкрив вогонь по її автомобілю, а потім підірвав вибуховий пристрій під час багатотисячного опозиційного мітингу в місті Равалпінді. У результаті ще близько 20 осіб, зокрема кілька співробітників поліції, загинули і не меншого 15 отримали поранення.

У ніч на п"ятницю труна з тілом Бхутто була доставлена в її рідне місто Ларкан у південній провінції Сінд спеціальним рейсом на військовому літаку. Вона буде похована у п"ятницю поряд з своїм батьком Зульфікаром Алі Бхутто у сімейному мавзолеї. На похоронах присутні її чоловік Асіф Алі Зардарі і троє їх дітей: син Білавал і доньки Бахтавар і Асифа.

У Пакистані оголошений триденний траур у зв"язку з трагічною загибеллю екс-прем"єра, повідомляє РІА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Не дивлячись на загибель Бхутто, вибори в Пакистані відбудуться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути