вівторок, 18 травня 2010 16:28

Немовля на Тернопільщині померло не від дитячої суміші

Немовля на Тернопільщині померло не від дитячої суміші

Тримісячна Юлія Покляпка з села Жуківці Лановецького району Тернопільської області померла через отруєну нітратами воду.

Про це заявив головний санітарний лікар країни Геннадій Рожков.

Зразки дитячої суміші "Малютка", якою годували дитину не містили шкідливих речовин, повідомляє офіційний сайт Тернопільської обладміністрації. В той же час лікарі епідеміологи зазначають, що достеменно з"ясувати звідки у воді взялися нітрати не вдасться.

"Можливо гноївку недалеко зберігали, і її змило дощем, можливо десь поруч використовували нітратні добрива, - припустив головний санітарний лікар Тернопільської області Степан Дністрян. - Тут багато залежить від того, як залягає водоносний горизонт, з якого через цей колодязь набирають воду. Нітрати могли потрапити в воду зовсім в іншому місці".

Після смерті дитини від нітратів санстанція в Тернопільській області взялася вибірково перевіряти якість води в колодязях.

"Але навіть якщо аналізи ніяких шкідливих речовин не виявлять, ми все одно не рекомендуємо батькам готувати дитячу їжу з цієї води, - зазначив Дністрян. - Це колись вважалося, що вода в колодязях найкраща. Зараз її вміст дуже нестабільний. Сьогодні все в нормі, а завтра випав дощ, змив з поля добрива, і вже є нітрати. На смак і на запах нітратна вода від звичайної не відрізняється".

Кип'ятіння не допомагає, тому для дитячого харчування краще купувати бутильовану воду.

Нагадаємо, 28 квітня від гострого отруєння нітратами на Тернопільщині померло немовля. Мати підозрювала, що дитина отруїлася дитячою сумішшю "Малютка". Припускала також, що дитині зашкодили хімікати, якими фермери, які мають поля по сусідству, обробляють ріпак та пшеницю.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Немовля на Тернопільщині померло не від дитячої суміші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути