четвер, 13 травня 2010 20:16

Медики сумніваються, що суміш "Малютка" містила нітрати

Медики сумніваються, що суміш "Малютка" містила нітрати

Зразки суміші "Малютка", якою ймовірно отруїлися двоє дітей на Тернопільщині, взяли на експертизу в Державний інститут екології та токсикології ім. Л.І. Медведя.

Головний санітарний лікар країни Геннадій Рожков доручив провести позапланову перевірку підприємства, яке виготовляє це дитяче харчування - ВАТ "Хорольський молококонсервний комбінат дитячих продуктів".

В той же час медики санстанції схиляються до думки, що нітрати, від яких одна дитина померла, а інша потрапила в реанімацію, не могли знаходитися в пачці "Малютки".

"На підприємстві дитяче харчування виготовляють партіями по 14 тонн. З одного кілограма виходить три пачки. Можна підрахувати скільки пачок "Малютки" виходить з 14 тонн. З однієї партії продукція йде на пів-України. А випадок отруєння стався тільки один - в Жуківцях. Тож дуже мала ймовірність того, що джерелом нітратів була саме ця дитяча суміш", - сказала Gazeta.ua заступник головного санітарного лікаря в Тернопільській області Богдан Марків.

Проте медик не має конкретних припущень, з якого джерела отрута потрапила до дітей. Каже, що подібних отруєнь за останні чверть століття в Тернопільській області не було.

Нагадаємо, 28 квітня в селі Жуківці Лановецького району на Тернопільщині від сильного отруєння нітратами померла тримісячна Юля Покляпка. Її брат-двійнятко Дмитро потрапив до реанімації. Мати дітей напередодні годувала їх дитячою сумішшю "Малютка".

Зараз ви читаєте новину «Медики сумніваються, що суміш "Малютка" містила нітрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути