понеділок, 07 травня 2007 09:17

Незадоволені обранням Саркозі влаштували заворушення (ФОТО)

В неділю увечері на паризькій Площі Бастілії відбулися зіткнення між поліцією і маніфестантами, незадоволеними обранням Ніколя Саркозі на пост президента Франції. Деякі скандують "Сарко - фашист, народ отримає твою шкуру!".

За словами очевидців, після імпровізованого мітингу, в якому взяли участь близько сотні людей, молодь з обличчями, закритими хустками, або в низько насунених капюшонах почали закидати наряди поліцейських, що були неподалік, каменями, пляшками й іншими предметами. За даними AP, нападників було близько 300 чоловік, у багатьох з них були анархістські прапори чорного й червоного кольорів. У відповідь співробітники правоохоронних органів застосували гранати зі сльозоточивим газом, щоб розігнати натовп.

Кілька десятків демонстрантів ритуально спалили на паризькій Площі Бастілії опудало Саркозі, після чого розірвали його на частини і затоптали ногами.

Також близько сотні жителів французьких міст Рена і Нанта вийшли на вулиці після перемоги Ніколя Саркозі на президентських виборах. В Нанті в акції протесту беруть участь близько 600 лівих радикалів і членів Руху молодих соціалістів. Близько п"ятдесяти чоловік захопили будівлю партії Саркозі в Бресті, повідомляє Газета.Ru, з посиланнями на Reuters і АР. Фото з сайту Корреспондент.net.

(Напис на транспаранті: "І це Республіка? Яке нещастя")

Зараз ви читаєте новину «Незадоволені обранням Саркозі влаштували заворушення (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути