Ексклюзиви
пʼятниця, 10 листопада 2023 05:50

Не виносьте з дому сміття і не позичайте гроші: головні заборони дня

Не виносьте з дому сміття і не позичайте гроші: головні заборони дня
10 листопада в Родіонів день не можна позичати грошіФото: pinterest

10 листопада віряни вшановують апостолів від 70 Ераста, Олімпа, Родіона, Сосіпатра, Куарта (Кварта) і Тертія.

Ераст був народжений у заможній сім'ї, а згодом у вже дорослому віці став учнем святого Павла. До того моменту він працював міським економом у місті Коринфі. Він супроводжував Павла у його подорожах і був з ним у в'язниці. Пізніше він став єпископом Тирани, де і помер у мирі.

Олімп був одним з улюблених учнів Павла, який згадує його у своїх посланнях. Він був одним з тих, хто залишився з Павлом у Римі, коли інші відступили від нього. Він також був одним з тих, хто підтримував Павла у його останні години перед стратою. Олімп був також мучеником за християнську віру.

Родіон був родичем Павла, якого він називає "моїм співтоваришем", у посланні до римлян. Він був одним із перших проповідників Євангелія у Римі і заснував там християнську громаду. Він також був мучеником за християнську віру і похований у Римі.

Сосіпатр був другом і співробітником Павла, який згадує його у своїх посланнях. Він був родом із міста Верея, де перейшов у християнство під впливом проповіді Павла. Він супроводжував Павла у його подорожах і допомагав йому у проповіді. Він також був єпископом Іконії, де і помер у мирі.

Куарт або Кварт був також другом і співробітником Павла, який згадує його у своїх посланнях. Він був родом із міста Дерба, де перейшов у християнство під впливом проповіді Павла. Він супроводжував Павла у його подорожах і допомагав йому у проповіді. Він також був єпископом Береї, де і помер у мирі.

Тертій був секретарем Павла, який написав за його диктовкою послання до римлян. Він також згадує себе у цьому посланні, вітаючи римських християн. Він був одним із тих, хто супроводжував Павла у його подорожах і допомагав йому у проповіді. Він також був єпископом Іконії, де і помер у мирі.

Святий мученик Орест був лікарем, який жив у iii столітті в місті Тіані в Каппадокії. Він був християнином і допомагав багатьом хворим і страждальникам. Він також проповідував Євангеліє і обертав до християнства багатьох язичників. За це він був затриманий і відведений до імператора Діоклетіана, який намагався спокусити його обіцянками і погрозами, але Орест залишався вірним Христові. Тоді імператор наказав його піддати жорстоким катуванням, але Орест не втрачав мужності і терпіння. Він був побитий, розірваний гачками, спалений вогнем, кинутий у киплячу воду, але Бог захищав його від смерті. Нарешті, Орест був приведений до храму Аполлона, де йому наказали принести жертву ідолу, але Орест відмовився і зневажливо висловився про язичницького бога. Тоді з храму вийшов величезний змій, який накинувся на Ореста і вкусив його за шию. Орест помер, висловивши свою любов до Христа. Його тіло було поховане християнами, а змій був знищений блискавкою.

Прикмети

Іній на деревах означає, що зима буде суворою.

Вже лежить сніг — зима буде теплою, вітряною.

Стоїть туман — до потепління.

Що сьогодні не можна робити

Цього дня не варто проводити генеральне прибирання в будинку та виносити з оселі сміття. Вважалося, що разом з ним можна винести сімейне щастя.

Не варто позичати або брати гроші — можна нажити фінансових проблем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно носити шпильку від пристріту: ви цього точно не знали

Заборонено сваритися, особливо з рідними. Конфлікт може затягнутися надовго.

Що можна робити сьогодні

Будь-які хороші справи, які були зроблені на Родіона, повернуться сторицею.

День чудово підходить для примирення, а також приємних розмов з родиною.

В цей день прийнято носити лише світлий чистий одяг.

Відтепер Собор Архистратига Михаїла за новим церковним календарем будемо святкувати восьмого листопада. Раніше відзначали 21 листопада.

Відповідно, змінився і день іменин всіх тих, хто має ім'я Михайло. В цей день заборонено виконувати будь-яку фізичну роботу. Краще піти до церкви і помолитися за здоров'я рідних.

На Михайла в давнину намагалися займатися благодійністю або допомагати людям, які потребували їхньої допомоги. День вважався вдалим для вирішення проблем, які виникли в сім'ї.

Зараз ви читаєте новину «Не виносьте з дому сміття і не позичайте гроші: головні заборони дня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути