Ексклюзиви
субота, 10 серпня 2024 03:25

Відомий автомеханік розповів, про що може свідчити стукіт під час перемикання передачі

Відомий автомеханік розповів, про що може свідчити стукіт під час перемикання передачі
Відомий автомеханік розповів, про що може свідчити стукіт під час перемикання передачі. Фото: Carcity

Один із найпопулярніших автоблогерів на YouTube Скотті Кілмер рекомендує водіям прислухатися до певного шуму, за яким може послідувати дорогий ремонт машини, якщо не вжити заходів.

В одному зі своїх останніх відео він зазначає, що затримки в прискоренні та стукіт щоразу, коли водій перемикає передачу, можуть бути ознакою того, що є проблема з трансмісією. Про це пише Еxpress.

"Сьогодні я покажу вам, як ви можете визначити, чи ваша трансмісія починає псуватися. Коли ви запускаєте холодний двигун, включаєте передачу та натискаєте на газ, але автомобіль не рухається, передача починає гаснути. Якщо ви їдете по дорозі, особливо коли ви прискорюєтеся, і він перемикає передачі і стукає, це ще одна ознака того, що коробка передач починає виходити з ладу", - наголошує Скотті.

За його словами, у власників автомобілів з автоматичною коробкою передач можуть виникнути проблеми з трансмісією, якщо транспортний засіб важко перемикає передачі, натомість розганяючи двигун до неймовірно високих рівнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автомеханік розповів про поширену помилку, яку водії допускають під час заміни моторної оливи

"Ігнорування будь-яких ознак несправності в системі трансмісії, може призвести до того, що транспортний засіб буде небезпечним для використання або, в крайньому випадку, непрацездатним. Заміна всієї системи трансмісії коштуватиме більше сотні тисяч гривень, а тому важливо усувати будь-які несправності одразу після їх виявлення", - зазначив він.

Водночас Скотті зазначив, що чути ці несправності не обов'язково означає, що потрібно буде купувати нові компоненти для свого автомобіля. Він закликає водіїв перевіряти рівень трансмісійної рідини.

"Перш ніж почати плакати, перевірте трансмісійну рідину. Якщо її дійсно мало, це може зробити те саме, але вам потрібна лише нова рідина", - пояснив механік.

Він нагадав, що подібно до моторної оливи, більшість двигунів мають щуп для вимірювання рідини трансмісії під капотом, що дозволяє водіям визначити, скільки рідини є в наявності.

Відомий американський механік Скотті Кілмер, який вже понад 50 років працює у цій сфері, розповів про поширену помилку з бензобаком, яка може "вбити" ваш автомобіль.

В одному з відео, опублікованому в YouTube, Кілмер пояснив, що їздити на авто, поки в ньому не закінчиться пальне, а на індикаторі стрілка показуватиме на "Е", насправді може бути надзвичайно шкідливо.

Зараз ви читаєте новину «Відомий автомеханік розповів, про що може свідчити стукіт під час перемикання передачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути