Ексклюзиви
вівторок, 21 листопада 2017 14:32

"Не вилучили навіть пачки сигарет" - Москаль розгромив спецоперацію силовиків на кордоні

"Не вилучили навіть пачки сигарет" - Москаль розгромив спецоперацію силовиків на кордоні
"Ніякої масової контрабанди тут немає" - Геннадій Москаль про кордон на Закарпатті / фото: ДПСУ

Під час спецоперації на державному кордоні на Закарпатті не було вилучень арсеналів зброї та величезної кількості наркотиків.

Інформація про десятки затриманих злочинців теж не відповідає дійсності, заявив голова Закарпатської облдержадміністрації Генадій Москаль.

Дії силовиків є піар-акцією, в якій не були задіяні ні Чопський, ні Мукачівський прикордонні загони, ні обласне управління СБУ, ні прокуратура. Затриманий нібито організатор Аттіла Горват також був відпущений додому.

"Ніякі сотні обшуків на Закарпатті не проводилися і не могли проводитися за півтора дні. Не було ніяких вилучень "арсеналів зброї", "величезної кількості наркотиків", "мільйонів євро, доларів і гривень", під час спецоперації не вилучили навіть пачки сигарет", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 150 км українського кордону з Угорщиною не контролюються - Матіос

Україна в межах Закарпаття має 130 км кордону з Угорщиною, 205,4 км кордону з Румунією, 98,5 км кордону зі Словаччиною і 33,4 км з Польщею.

"Там немає ніяких "приватних кордонів", а прикордонники та митники в ЄС далеко не такі корумповані, як би хотілося декому в Україні. Проте щоденні звірки результатів роботи угорських і українських прикордонників показали, що ніякої масової контрабанди тут немає. Мені дуже шкода, що багато журналістів, зокрема, досвідчені, повелися на цю дешеву сенсацію. ЗМІ зробили з Закарпаття Сицилію, а з якогось "сільського вуйка" Горвата - Аль Капоне", - пояснив губернатор.

Колишня начальниця Берегівського відділу Держгеокадастру Еріка Шинкевич після затримання одразу ж була відпущена під домашній арешт.

"І це не дивно, оскільки дозвільну документацію на "приватизацію кордону" підписувала не вона, а колишній в.о. начальника обласного управління Держгеокадастру Володимир Токар, який давно втік за кордон", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Приватний кордон" на Закарпатті: чиновницю відправили під домашній арешт

17 листопада генпрокурор Юрій Луценко заявив про спільну спецоперацію ГПУ, військової прокуратури, Державної прикордонної служби, Національної поліції і СБУ на Закарпатті. Провели 100 одночасних обшуків щодо організаторів злочинної групи, які відчужували землі та займалися контрабандою наркотиків.

Зараз ви читаєте новину «"Не вилучили навіть пачки сигарет" - Москаль розгромив спецоперацію силовиків на кордоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути