Ексклюзиви
вівторок, 21 листопада 2017 11:36

Україну наводнили цигарки із ДНР

Україну наводнили цигарки із ДНР
Прикордонники оформлюють 15 тисяч пачок цигарок. Знайшли їх під обшивкою авто, що їхало з окупованої Горлівки в Бахмут

В Україні все частіше покупцям пропонують цигарки виробництва самопроголошеної ДНР. Цей бізнес в окупованому Донецьку "кришують" співробітники "МДБ".

Про це в інтерв'ю "ОстроВ" розповів аналітик Дмитро Снєгирьов.

"Зараз головним виробником цигарок на території окупованих Донецької та Луганської областей залишається тютюнова фабрика "Хамадей". Входила в коло бізнес-інтересів "регіоналки" Раїси Богатирьової. Контрафактні цигарки з неї на територію Західної Європи йшли ще з 2011 року. Дешевий тютюн маскували під світові бренди. Щорічні втрати сягали 6 млрд гривень.

З початком війни "Хамадей" лише змінив власника. Раніше фабрику прикривали співробітники СБУ. Зараз курують співробітники "МДБ" ДНР. Вже у 2014 році на території Полтавської та Рівненської областей затримали 2 вантажівки з контрафактним тютюном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Цигарковий папір доставляють на окуповану територію з Львівщини, фільтри — із Закарпаття"

Тютюновий рух працює у двох напрямках. Сировина йде з України на непідконтрольні території. Звідти в Україну — контрафакт. Цигарковий папір доставляють на окуповану територію з Львівщини, фільтри — із Закарпаття. Чому це стало можливим, треба запитати СБУ. У цих схемах задіяні колишні працівники СБУ Донецької та Луганської областей. Працюють у так званих прокуратурах і міністерствах держбезпеки псевдореспублік", - прокоментував ситуацію Снєгирьов.

В українських містах продають цигарки "виробництва ДНР". Міському депутатові Краматорська продали пачку цигарок "Стиль+" з написом: "Вироблено в ДНР".

Зараз ви читаєте новину «Україну наводнили цигарки із ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути