четвер, 16 листопада 2017 12:59

Масштабна облава на наркоторговців: задіяна бронетехніка та вертольоти
9

16 листопада близько 7-ї ранку на Закарпатті силовики влаштували масштабну облаву на наркоторговців, які "захопили" частину державного кордону.

Провели одночасно 100 обшуків як приватних осель потенційних злочинців, так і офіси підприємств. Затримані вже понад 20 осіб, повідомляє "Закарпаття онлайн".

До спецоперації на Закарпатті залучені більше 300 як прокурорсько-слідчих працівників, так і оперативних підрозділів. Також - близько 70 одиниць автомобільної та спеціальної техніки.

Проходить в райцентрі Мукачево та селі Велика Бийгань Берегівського району. Вилучена велика кількість наркотиків.

Спецоперація на Закарпатті
Фото: Закарпаття онлайн
Спецоперація на Закарпатті
Спецоперація на Закарпатті
Спецоперація на Закарпатті
Спецоперація на Закарпатті

"Зараз проводять у рамках розслідування кримінального провадження понад 100 обшуків з метою документування протиправної діяльності організованої групи, яка причетна до незаконного відчуження земель прикордонної смуги. Також злочинці займалися організацією протиправного обігу особливо небезпечних наркотичних засобів як на території України, так і за її межами", - каже прокурор західного регіону Олег Сенюк.

Спецпризначенці в санаторії "Карпати", що під Мукачевом, затримали Аттілу Горвата. Він більш відомий за прізвиськом "Докі", пише Mukachevo.net, Його називають організатором "приватного кордону" на Закарпатті вздовж лінії кордону з Угорщиною. Там контрабандою переправляли усе – від цигарок до наркотиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Карпатах лісничі застрелили червонокнижну рись - мережа лютує

"Проводять обшуки в понад 100 приміщеннях учасників злочинних схем. Залучена техніка Держприкордонслужби, особовий склад і прикордонна авіація", – повідомив речник Держприкордонслужби Олег Слободян.

150 км українського кордону з Угорщиною є приватними земельними ділянками. Прикордонники не мають повноцінного доступу до неї, щоб здійснювати контроль, каже головний військовий прокурор України Анатолій Матіос. Ці ділянки роздала селищна рада місцевим жителям. Йдеться про 134 га землі, а це 5 км уздовж лінії кордону.

Зараз ви читаєте новину «Масштабна облава на наркоторговців: задіяна бронетехніка та вертольоти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути