Ексклюзиви
вівторок, 20 серпня 2024 19:40

Не було ворожих штурмів: повідомили новини із Запорізького напрямку

Не було ворожих штурмів: повідомили новини із Запорізького напрямку
На Запорізькому напрямку кілька днів не було ворожих штурмів. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські окупанти вже три доби не проводять штурмових дій на Запорізькому напрямку.

Про це повідомив речник ОУВ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Оперативна ситуація в операційній зоні ОУВ "Таврія" характеризується зниженням інтенсивності бойових дій. В нас два великі відрізки: це Придніпровський напрямок у Херсонській області, Оріхівський та Гуляйпільський напрямки, які охоплюють Запорізьку область. В тій частині, що стосується Запоріжжя, за останні три доби не було жодної штурмової дії росіян", - сказав Лиховій.

Сьогодні значної активності ворога теж не фіксували.

Але росіяни там нікуди не поділися, тож Сили оборони стежитимуть за ситуацією. Для ворога це "нетипова поведінка для останнього періоду".

Є певна активність окупантів на Придніпровському напрямку. Там ворог намагається вибити українські підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра.

"За вчора така спроба була одна - ворожий штурм позицій наших підрозділів в районі села Кринки на лівому березі Дніпра", - сказав Лиховій.

Для ворога ці спроби були безуспішні, втрат позицій не допущено.

Кількість обстрілів теж частково скорочується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 1330 окупантів і море техніки: оновили втрати росіян в Україні

"Це не схоже на затишшя, але за минулу добу нарахували 280 російських обстрілів по наших позиціях із використанням 1450 боєприпасів, і це на сотні боєприпасів менше, ніж було місяць тому", - пояснив речник.

Росіяни при цьому активно застосовують авіацію. Ворог завдав шість авіаударів, скинув шість керованих авіабомб і випустив 60 некерованих авіаракет на Запорізькому та Херсонському напрямках.

"Незважаючи на це, наші війська завдають значних втрат противнику. Так, за вчорашню добу було скорочено російську армію на 69 осіб, це незворотні і санітарні втрати, а також на 25 одиниць озброєння і військової техніки. Серед них одна бойова броньована машина, радіопеленгаційний метеорологічний комплекс РПКМ-1 "Улыбка", чотири артилерійські системи, серед них один ракетно-зенітний комплекс С-60, 10 автомобілів, п'ять розвідувальних БпЛА, три човни і один гідроскутер", - повідомив Лиховій.

Уразили також командно-спостережний пункт противника, три польові пункти боєпостачання, місце зберігання матеріально-технічних засобів і пально-мастильних матеріалів, чотири вогневі позиції, 13 бліндажів та два місця запуску дронів.

Російські війська на Донбасі вже мають певні ознаки виснаження, вважає військовий експерт Сергій Грабський.

Про це, зокрема, свідчить зменшення кількості бойових зіткнень. Експерт також звернув увагу на те, що довшими стали тактичні паузи на фронті.

Зараз ви читаєте новину «Не було ворожих штурмів: повідомили новини із Запорізького напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути