пʼятниця, 11 липня 2008 08:43

Названий найбільш значний британський винахід

Названий найбільш значний британський винахід
Винахід туалету із змивом визнаний найзначущим внеском Великої Британії в підвищення якості життя людства. Такі підсумки соціологічного опитування, проведеного для однієї з компаній-виробників пива, повідомляє SkyNews.

Перший такий унітаз із зливним бачком винайшов близько 1596 року сер Джон Харінгтон для королеви Єлизавети I. Свій винахід автор назвав "Аякс" (TheAjax) і детально описав його в книзі "Метаморфози Аякса", перерахувавши всі використані матеріали і ціни на них. Проте в ті часи ватерклозети не отримали розповсюдження, оскільки в Лондоні не було водопроводу.

Перше місце унітазу з бачком віддали 33 відсотки з 1414 чоловік, що взяли участь в опитуванні. На другому місці в списку значущих британських винаходів опинилося телебачення (31 відсоток), а на третьому - телефон (20 відсотків).

Варто відзначити, що, якщо винахідником телефону загальновизнано вважається шотландець Олександр Грехем Белл, то, що стосується телебачення, тут думки розходяться, оскільки свій внесок до його створення внесли багато учених з різних країн. Як правило в зв"язку з цим найчастіше згадується російський емігрант Володимир Зворикін, що працював в США, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Названий найбільш значний британський винахід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути