вівторок, 26 лютого 2008 12:38

Науковці склали глобальну карту захворювання малярією (ФОТО)

Медики Кенії та Великої Британії випустили "Атлас малярії", на якому відмічені місця найбільшого скупчення комарів роду анофелес - основного переносника малярії та місця сезонних спалахів захворювання.

Атлас складається з карт тих районів планети, що найбільш схильні до спалахів хвороби. Дослідники вважають, що їх робота допоможе медикам різних країн виробити оптимальну стратегію боротьби проти цієї смертельно небезпечної хвороби.

Інформація, яку використовували учені при створенні Атласу, базується на колишніх дослідженнях, переписі населення і даних з супутників.

Дослідники відзначають, що кожні 30 секунд на планеті від малярії помирає одна дитина.

За даними учених, не менше 40% населення Землі, в основному її тропічних регіонів, схильні до ризику захворювання малярією. Ця страшна хвороба вбиває щорічно більше мільйона людей на планеті, в основному дітей в країнах Африки на південь від Сахари. Всього, за даними Всесвітньої організації охорони здоров"я, в світі щорічно на малярію захворюють не менше 300 млн. людей. При цьому до 90% випадків спостерігається в Африці.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Науковці склали глобальну карту захворювання малярією (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути