четвер, 10 січня 2008 20:02

НАТО підтримав рішення США направити до Афганістану ще 3000 солдатів

НАТО вітає наміри Сполучених Штатів в квітні 2008 р. направити до Афганістану додатковий військовий контингент чисельністю 3 тисячі людей, повідомив сьогодні генеральний секретар НАТОЯап де Хооп Схеффер. Тим часом генеральний секретар відзначив, що одне тільки військове втручання не принесе стабільність, і призвав до збільшення числа мирних спроб для створення стабільності в Афганістані, передає Associated Press.

Раніше повідомлялося, що Афганістан схвально сприйняв наміри США в квітні 2008 року направити в країну додатковий військовий контингент чисельністю 3 тисячі солдатів. На думку Міністерства оборони Афганістану, війська США допоможуть в боротьбі з бойовиками руху "Талібан".

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що США планують в квітні 2008 року відправити до Афганістану додатковий військовий контингент чисельністю 3 тисячі осіб. Тривалість місії складе 7 місяців. Метою відправки військовослужбовців є посилення коаліційних військ напередодні контрнаступу руху"Талібан", що очікується весною. Дана ініціатива поступить на розгляд міністра оборони США Роберта Гейтса до кінця тижня, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «НАТО підтримав рішення США направити до Афганістану ще 3000 солдатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути