Ексклюзиви
вівторок, 25 квітня 2023 11:52

Спецтема: Війна Росії проти України

"Нашпиговані" ракетами російські кораблі заполонили Чорне море

"Нашпиговані" ракетами російські кораблі заполонили Чорне море
Чорне море заполонили російські кораблі. Фото: УНІАН

25 квітня у Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває сім ворожих кораблів, зокрема два носії крилатих ракет "Калібр".

Загальний залп ракетоносіїв становить до восьми "Калібрів", повідомила у вівторок пресслужба Військово-морських сил Збройних сил України.

"Водночас в Азовському морі чатує лише один ворожий корабель. У Середземному морі – до чотирьох ворожих кораблів, із них три носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп яких становить до 28 ракет", – ідеться в повідомленні.

За добу прохід Керч-Єнікальською протокою в інтересах РФ здійснили: до Чорного моря – 21 судно, з них чотири продовжили рух у напрямку протоки Босфор; до Азовського моря – 33 судна. Зокрема дев'ять рухалися з Босфору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза висока: Генштаб попередив українців про значну небезпеку

"Рух цивільних суден через акваторію Азовського моря й надалі здійснюється з вимкненими передавачами системи автоматичної ідентифікації, що порушує Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року", – додали у ВМС.

Російська Федерація продовжує нехтувати законами та звичаями війни, тому ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів і надалі залишається високою по всій території країни.

"Калібр" ‒ це російська крилата ракета. Її перевага в тому, що летить по звивистій траєкторії, є можливість задавати їй довільний курс. Змінювати траєкторію ракета може в будь-який момент. Вона летить, огинаючи рельєф місцевості. Тобто якщо є перешкода, то вона піднімається, якщо є низина – опускається. Це створює труднощі для ППО. Сучасні ракети цього типу призначені для ураження цілі з високою точністю. "Калібр" летить відносно повільно, що впливає на час перехоплення. Ця ракета за хвилину пролітає 15 км. На висоті 100 м зенітно-ракетний комплекс може побачити її в середньому на дальності 30 км.

Зараз ви читаєте новину «"Нашпиговані" ракетами російські кораблі заполонили Чорне море». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути