понеділок, 17 квітня 2023 06:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб попередив про високу загрозу на всій території країни

Генштаб попередив про високу загрозу на всій території країни
Ворогом зруйновано і пошкоджено багатоповерхові та приватні житлові будинки, цивільні навчальні заклади, лікарні, церкви та інша цивільна інфраструктура. Фото: pixabay.com

Протягом минулої доби російські окупанти завдали 25 ракетних ударів із ЗРК С-300 по мирних містах Запоріжжя, Комишуваха Запорізької області та Снігурівка на Миколаївщині. А також здійснили 42 авіаційних удари.

Ворог здійснив 46 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та інфраструктурі населених пунктів, повідомив уранці 17 квітня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"Є загиблі та поранені серед мирного населення, зруйновано і пошкоджено багатоповерхові та приватні житлові будинки, цивільні навчальні заклади, лікарні, церкви та інша цивільна інфраструктура. Російський агресор і надалі використовує тактику терору. Імовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою", – йдеться у повідомленні.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках протягом минулої доби російські загарбники обстріляли населені пункти Свеса, Шалигине, Бунякине, Білопілля, Іскрисківщина, Шпиль, Волфине, Юнаківка, Басівка і Велика Писарівка Сумської області, а також Ветеринарне, Нескучне, Огірцеве, Вовчанськ, Бочкове, Мала Вовча, Землянки та Тополі на Харківщині.

На Куп'янському напрямку ворог здійснив обстріли населених пунктів Новомлинськ, Дворічна, Западне та Кіндрашівка Харківської області. На Лиманському напрямку артилерійських обстрілів зазнали Стельмахівка, Невське і Білогорівка Луганської області та Іванівка, Спірне і Торське на Донеччині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої за Бахмут і Мар'їнку: ЗСУ повідомили новини з епіцентру бойових дій

На Бахмутському напрямку від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Новодмитрівка, Північне, Плещіївка та Щербинівка Донецької області. На Авдіївському напрямку росіяни обстріляли понад 15 населених пунктів. Серед них: Новокалинове, Авдіївка, Тоненьке, Водяне, Первомайське та Нетайлове.

На Мар'їнському напрямку ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Мар'їнка, Георгіївка, Максимільянівка, Побєда та Новомихайлівка. На Шахтарському напрямку поточної доби ворог здійснив обстріли населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Новоукраїнка, Велика Новосілка та Времівка на Донеччині.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник протягом доби обстріляв понад 40 населених пунктів. Серед них: Времівка і Новопіль Донецької області; Червоне, Чарівне, Оріхів, Новопавлівка та Степове Запорізької області; Золота Балка, Козацьке, Львове і Микільське Херсонської області, а також місто Херсон.

14 квітня близько 16:00 росіяни атакували Слов'янськ ракетами С-300, спрямувавши їх одразу на кілька житлових кварталів. Спочатку повідомляли про одну загиблу людину. Пізніше дані про кількість жертв постійно зростали.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб попередив про високу загрозу на всій території країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути