середа, 19 січня 2022 22:45

Наша поліція - узаконений криміналітет - письменник

Автор: Олег Пальчик
  Мартин Якуб
Мартин Якуб

Наша поліція в основній своїй масі – це просто узаконений криміналітет. Це бандити, які мають владу і відчувають безкарність через цю владу. Важелів впливу на них немає. Так вважає письменник Мартин Якуб. У своїх творах він багато описує систему правоохоронних органів України. Мартин Якуб розповів Gazeta.ua, як, на його дмку, змінилася поліція аісля реформи.

"В мене є консультант, полковник поліції, який перевіряє на правдоподібність те, про що я пишу. Я багато чого вгадую. В моїх романах відслідковується певна крива розвитку наших правоохоронних органів. В "Мертвих моделях" ще зустрічаються ідейні патрульні копи, які зупиняють машини і кажуть, що "наше завдання – не карати, а запобігати злочинам". В другому ж романі, коли детективу вкрай потрібна допомога, поліцейські просто в карти грають. А в третьому романі, коли стається вбивство темношкірої дівчини, поліція робить усе, щоб приховати злочин.

Автор: Олег Пальчик
  У нашому суспільстві є великий попит на справедливість, але ми досі не знаємо, як її досягнути - каже Мартин Якуб
У нашому суспільстві є великий попит на справедливість, але ми досі не знаємо, як її досягнути - каже Мартин Якуб

Наша поліція в основній своїй масі – це просто узаконений криміналітет. Це бандити, які мають владу і відчувають безкарність через цю владу. Важелів впливу, якщо поліції протистоїть звичайна сім'я чи невеличка група людей, немає. Щось може змінювати тільки велика кількість людей. Колись ще в 2012 році були перші спроби Януковича ввести російську як другу офіційну. Був мітинг на Європейській площі. Стояв кордон поліції, і я поспілкувався з одним з командирів тих "космонавтів". Він досить щирий був. Каже: "Вас зараз тут 500 людей. Це для нас просто фігня. Ми за дві хвилини вас тут усіх розкидаємо. Якщо вас буде тут десять тисяч, ми муситимемо напрягтися, але все-одно це для нас не проблема. Якщо вас буде сто тисяч, це вже будуть вуличні бої. А якщо вас буде мільйон, ми будемо стояти разом з вами", - поділився письменник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільше хабарників наловили серед поліції - статистика ДБР

У нашому суспільстві є великий попит на справедливість, але ми досі не знаємо, як її досягнути - каже Мартин Якуб.

"На певному етапі розвитку суспільства був укладений умовний договір: люди віддали частину своїх прав задля відчуття безпеки. Коли цей суспільний договір порушується, суспільство повертається назад – до війни всіх проти всіх. І до принципу Старого Заповіту: око за око, зуб за зуб".

Інтерв'ю з Мартином Якубом читайте в журналі Країна.

Національна поліція України отримала від французької компанії Airbus Helicopters два нові вертольоти Н-145 у версії D3.

Зараз ви читаєте новину «Наша поліція - узаконений криміналітет - письменник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути