Ексклюзиви
середа, 10 квітня 2013 14:03

Найстаріший університет Криму позбувся пам'ятника більшовику Фрунзе

Автор: Фото: Єгор МАЛЬКОВ
 

З території центрального корпусу Таврійського національного університету в Сімферополі прибрали бюст більшовицького діяча Михайла Фрунзе. Як повідомила Gazeta.ua прес-секретар університету Наталія Кокоз, замість нього встановлять пам'ятник відомому українському вченому Володимиру Вернадському, ім'ям якого названий навчальний заклад.

За її словами, монумент, присвячений Фрунзе, відремонтують та установлять біля будівлі факультету фізичної культури і спорту у іншій частині міста. "Замість Фрунзе буде встановлений пам'ятник Володимиру Івановичу Вернадському. Захід запланований на 23 квітня. В цей же день відбудеться міжнародна конференція", – зазначила пані Кокоз. Урочисті заходи присвячені 150-й річниці народження вченого.

За її словами, з ініціативою встановлення монументу Вернадському виступив ректор вишу Микола Багров. Десь півроку пішло на узгодження документів з республіканською та центральною владою.

Університет засновано у жовтні 1918 року. Вернадський був його другим ректором. З 1921 учбовий заклад носив ім'я Михайла Фрунзе, який командував більшовицькими військами в Криму. У 1999 році президент України Леонід Кучма присвоїв університету статус національного. З тих пір він носить ім'я Володимира Вернадського – одного з провідних українських вчених минулого століття, засновника геохімії, біогеохімії, радіогеології, космізму та вчення про ноосферу.

Зараз ви читаєте новину «Найстаріший університет Криму позбувся пам'ятника більшовику Фрунзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути